Nyitólap > Ajánló >

Csömöri díjugrató és díjlovas nyílt edzéssorozat

2008 május 6, kedd

A Csömöri Lovas és Természetbarát Közhasznú Egyesület az elmúlt két évben már sikeresen lebonyolított rendezvénysorozat folytatásaként 2008-ban is tovább kívánja erősíteni a kistérségben működő lovardák, lovasok, egyesületek kapcsolatfelvételét. Újszerű feltételek megteremtésével kívánjuk a lovassport bázisát elsősorban az amatőrök, azaz a hobbilovasok és hobbilovak megszólításával kiszélesíteni; valamint egy időben és helyen biztosítunk felkészülési lehetőséget díjlovaglásban és díjugratásban a rajtengedély vizsgára. Célunk elsődlegesen az, hogy a nem versenyszerűen lovagló lovasok is lemérhessék tudásukat; illetve szakmai visszajelzést kapjanak teljesítményükről.


Gyorsinfó
Helyszinek és időpontok:
 1. Koronczai Lovastanya – Lovardavezető: Koronczai Gábor, tel.: 30-962-3382
  (Póni Pünkösd – a Póni Klub regionális minősítő versenye díjlovaglásban: május 10.) díjlovaglás – május 11; díjugratás – május 12.
 2. Szedervölgyi Lovarda – Lovardavezető: Horváthné Jankovits Mónika, tel.: 30-253-0310

  díjlovaglás – június 21; díjugratás – június 22.
 3. Kelemen Csilla lovardája – Lovardavezető: Kelemen Csilla, tel.: 30-960-7722
  díjlovaglás (és Wintermühle Kupa) – augusztus 2; díjugratás – augusztus 3.
 4. Szedervölgyi Lovarda – Lovardavezető: Horváthné Jankovits Mónika, tel.: 30-253-0310
  döntő: díjlovaglás – szeptember 6;
 5. díjugratás – szeptember 7.
Nevezési cím: Dr. Pajzs Gábor, pajzs.bt@t-online.hu
Díjlovas rajtengedély vizsgához: www.magyardijlovas.hu-n az online nevezések menüpont
Nevezési határidő: A fordulók hétvégéjét megelőző szerdai nap 16 óra.
Nevezési díj: 2.000 Ft / ló / verseny
Startdíj: 2.000 Ft / versenyszám
Egyéb feltétel:

A rendezvénysorozat valamennyi feladata edzés jellegű, a lovasok csak saját felelősségükre indulhatnak. Lóútlevél léte nem előírás, de az oltási bizonyítvány megléte kötelező.

Az amatőr jelleg megőrzése és a „fair play” érdekében kérjük a lovasokat (különös tekintettel a licences/versenyeredménnyel rendelkező versenyzőkre és a licences/versenyeredménnyel rendelkező lovakra), hogy a saját lelkiismeretük/belátásuk alapján csak a kiírásnak megfelelő szám(ok)ban induljanak!

Az egyes fordulókat követően a rendezők az MLSZ és a Póni Klub adatbázisaiból internetes ellenőrzéssel felülvizsgálják a résztvevők státuszát és a jogosulatlanul indult együtteseket a rendezvénysorozatból kizárják! Jogorvoslati kérelmeket a Csömöri Lovas és Természetbarát Közhasznú Egyesület Elnökségéhez lehet benyújtani, azokat az egyesület Fegyelmi Bizottsága bírálja el. Egyéb kérdésekben az MLSZ hivatalos díjugrató versenyszabályzata érvényes!

A rendezvényhez kapcsolódó egyéb szolgáltatások

 • Valamennyi fordulón büfé és WC működik.
 • Orvosi ügyelet biztosított, a Wintermühle díjlovagló verseny (augusztus 2.) alkalmával mentő is rendelkezésre áll.
 • A helyszínen profi fényképész vállalja a lovak és lovasok fotózását, illetve egyéb fényképes ajándéktárgyak készítését. Érdeklődni Horváth Zsuzsanna Katánál lehet a 20-337-0130 számon, vagy a www.zshorvathfoto.hu és a www.epsfoto.hu oldalakon.
 • További művészi fotók is készülnek a rendezvény helyszínén, melyek megtekinthetőek a www.kep.tar.hu/eleven011 weboldalon.
 • Az egyes fordulókon a nézők/érdeklődők részére futószáras lovaglási lehetőséget biztosít a Tetrisz lovarda, melynek díja 500 Ft+ÁFA/lovaglás. Érdeklődni Kraksner Szilvia lovardavezetőnél lehet a 30-352-4101 számon.

A szervezőbizottság és tagjainak elérhetősége

Horváthné Jankovits Mónika, a Csömöri Lovas és Természetbarát Közhasznú Egyesület elnöke: 30-253-0310

Kárpáti Rita, díjugratás szakági referens: 20- 466-4682

Kraksner Szilvia, a Csömöri Lovas és Természetbarát Közhasznú Egyesület Turisztikai Szakosztályának és a Tetrisz lovardának a vezetője, rajtengedély-vizsgával kapcsolatos információk: 30-352-4101

Dr. Pajzs Gábor, a Csömöri Lovas és Természetbarát Közhasznú Egyesület Fegyelmi Bizottsági tagja, koordinátor: 20-910-8936 vagy pajzs.bt@t-online.hu

Süle Rita, a Csömöri Lovas és Természetbarát Közhasznú Egyesület Elnökségi tagja, szervező: 30-297-3547 vagy hiena@vnet.hu

Versenykiírás

Díjugrató sorozat (pdf)

Díjlovas sorozat (pdf)