Nyitólap > Ajánló >

Feléled a hagyomány

Évadzáró Vadászlovaglás Gyirmóton

2008 október 25, szombat

2008. október 25-én rendezi évadzáró vadászlovaglását a Hubertus és a Viktória Lovas Egyesület, melyre Önt is várják. Akár nézőként, akár versenyzőként.


Sok éven keresztül a hazai és Győr-Moson-Sopron megyei lovas élet egyik legjellegzetesebb és egyúttal leglátványosabb eseménye volt a szabadtéri lovas évad záró eseményeként megrendezésre kerülő Hubertus vadászlovaglás, lovas ügyességi játék és verseny.

A Gyirmóton 2000 óta működő Viktória Lovas Egyesület és az Ikrényi Hubertus Lovas Egyesület együttműködésével szeretné ezt a hagyományt feltámasztani és ismét a megyei (vagy akár a tágabb környezet, a régió) lovas élet színvonalas szabadtéri záró eseményévé tenni. A rendezvény célja továbbá, hogy visszahozza a Szent Hubertus emlékére a hagyományosan Európa szerte elterjedt vadászlovaglások hangulatát, illetve tovább terjessze a lovak tiszteletét, a lovas ember ló, és a lovaglás iránti szeretetét, népszerűsítse a lovas sportokat.

A Viktória-Hubertus lovas találkozót és vadászlovaglást játékos lovas-ügyességi túraként rendezik meg. A vadászlovagláson a „mester” vezeti a vadászokat a hosszú, természetes terepakadályokban bővelkedő pályán. A lovaglás záró eseményeként a felnőttek részére gyorsasági futamot szervezünk, melynek helyezettjei díjazásban részesülnek.

A verseny díjazása

  • I. helyezett: 250 000 Ft
  • II. helyezett: 150 000 Ft
  • II. helyezett: 100 000 Ft
  • IV-V-VI helyezett: 30 000 – 30 000 Ft
  • + különdíjak

A 14 év alatti lovasok részére ügyességi versenyt rendeznek, ahol a legjobbak szintén díjazásban részesülnek. Az előzetes felmérések alapján a rendezvényre százas nagyságrendben várnak résztvevő lovasokat és kísérőként a közönség verseny helyszínre való kijuttatásában és szórakoztatásában aktív szerepet játszó fogathajtókat, sétakocsisokat.

A verseny fővédnöke Borkai Zsolt Győr Megyei Jogú Város Polgármestere, aki maga is részt vesz a vadászlovagláson, szakmai támogató a Győr-Moson–Sopron Megyei Lovas Szövetség.

Kísérőrendezvények

  • a verseny követése kísérő lovas kocsikon
  • póni lovaglás gyerekeknek
  • kézművesek „utcája”: kézművesek kirakodó vására
  • családi vetélkedők: zsákban futás, gumicsizma hajítás, szalmabála gurítás, talicskázás akadálypályán

További információk a nevezési feltételekről és a programokról:

Molnár József Telefon: 06-30 426 95 36, E-mail: jozsef.molnar@lurdyhaz.hu

Lendvai Gábor Telefon: 06-30 286 32 63

vadaszlovaglas.hu, viktorialovasklub.hu