Nyitólap > Ajánló >

Heti programajánló

2008 július 17, csütörtök

Lipicai lovasfesztivál, történelmi íjászverseny, várjátékok, és Natural Horsemanship tanfolyamok várják Önt a következő hét napban.


Tud lovas programról, amiről mi nem? Esetleg Ön is szervez ilyesmit? Kérjük írja meg nekünk, és mi megjelentetjük.


Lipicai Lovasfesztivál

Július 18 és 20 között Idén is megrendezik Szilvásváradon a Lipicai Lovasfesztivált. Nemzetközi kettes és négyesfogat verseny, valamint éjszakai lovas show várja az érdeklődőket. Részletek erre.

Végvári Vigasságok Egerben

"Végvári Vigasságok Egerben" címmel egri várjátékokat 1996 óta rendeznek, minden év július utolsó hetében, kilenc napon keresztül. A fesztivál során tradicionális mesterségeket folytató kézművesek kínálják portékájukat és mutatják be a szakma mesterfogásait az érdeklődőknek. A programsorozat négy napján a korhű kosztümökbe öltözött szereplők Eger történelmi belvárosán keresztül kikiáltóval - zenével vonulnak fel a várba, ahol egymást váltják a történelmi programok.

Ha a részletes programra kiváncsi, azt is megtalálja nálunk.

Történelmi íjászverseny

Ha már Eger, akkor van még egy ajánlatunk: az Egri Vitézlő Oskola egyik fő működési területe a hagyományőrző tradícionális íjászat. Az egyesület már 1997 óta szervez versenyeket az egri várban. Az idén első alkalommal szerveztek bajnokságot, mely három fordulóból áll. Áprilisban került sor Bornemissza, júniusban a Dobó Kupára, szeptemberben az utolsó forduló, a Mekcsey Kupa következett. Az eddigi versenyeken több, mint 500 íjász mérte össze tudását, tehetségét a nézők nagy érdeklődése közepette. A legközelebbi forduló 19-20-a között lesz. Részletek a vár honlapján.

Végvári Esték Gyulán

A VÉGVÁRI ESTÉK rendezvénysorozat immár tizenhetedik alkalommal kerül megrendezésre a gyulai vár történelmi környezetébe. Megjelenítve a történelmi múltat találkozóra hívva a jelennel. A mára hagyománnyá vált háromnapos mulatságot - amit minden év júliusának utolsó hétvégéjén rendeznek meg a gyulai Várkertben. Időutazás ez színjátszásban, zenében, táncban a reneszánsztól egészen napjainkig.

Részletek a várjáték keresőnkben.

Natural Horsemanship - természetes lókiképzés

Sárffy Tamással lesz Sa Natural Horsemanship tanfolyam Piliscsabán július 25-27-ig a Barangoló lovardában. Erről többet itt tudhat meg.

Lovas táborok

Vannak még kiadó helyek a lovastáborokban. Ha érdekli, járjon utána!