Nyitólap > Ajánló >

Keszthelyi Hagyományőrző Huszár – Honvéd Találkozó

Keszthelyen a Sport Kempingben számos lovasprogram, köztük csatabemutató, a belvárosban pedig kirakodóvásár és táncház várja most hétvégén a látogatókat.


Kirakodóvásár, fafaragás, agyagozás, gyerekfoglalkozás, táncház, élőzene és tánc várja a látogatókat a városban, a huszárok pedig családi lovaglással, lósimogatással, lovas íjász bemutatóval, dáma lovas, huszár, és csikós bemutatóval, valamint csatajelenettel szórakoztatják a látogatókat.

Különleges program az egész család számára, napközben a kettes és négyesfogatok maraton viadalát követni a terepakadályok között, majd este a hegyekkel körülvett kivilágított stadionban gyönyörködni a szépséges lipicai lovak bemutatóiban.

A program

Augusztus 16. szombat
14:00-tól A huszártábor mindenki számára megnyílik a Sport Kemping területén.
15:30-tól Ruzsics Ferenc, Keszthely város polgármestere ünnepélyes megnyitója és köszöntője a Fő téren.
15:40-től Ünnepélyes levonulás a programok helyszínére (Útvonal: Kossuth L. u.-Főtéri templom, Helikon utca, Erzsébet Királyné u., Lovassy u., Helikon Szállónál a móló irányába.)
16:15-től Egy kis megálló: a Zenepavilonnál programismertető, majd a pavilonsorok érintésével vonulás a Sport Kempingbe.
17:00-től Huszárgulyás- huszárkonyha. Népzene, táncház, huszárverbunk, sörsátor.
Augusztus 17, vasárnap
9:00-tól Huszárfelvonulás a városban. (Útvonal: Sport Kamping, Kazinczy u., móló Lovassy u., Lehel u., Kastély kanyar, Sétáló u., Vissza: Fő tér, Erzsébet királyné útja, Kazinczy u.)
10:00-tól A Kastélykapunál találkozás a rézfúvósokkal, vonulás a sétáló utcán.
10:30-tól Érkezés a Fő téri Templomhoz, zászlószentelés.
11:00-tól Szentmise.
13:00-tól Programok kezdődnek a Sport Kempingben.
17:00-tól Díjlovas bemutató