Nyitólap > Ajánló > OTP Bank Lovas Világkupa 2008 >

20 országból 350 ló

Összesen 350 lóval húsz nemzet versenyzői lépnek majd színre a december 5. és 7. között sorra kerülő Lovas Világkupán a Papp László Sportarénában. Már most tudni: lesz folytatás is.

2008 november 26, szerda

Az echo tv nyomán

Mondok József, a honi fogathajtó szakág vezetője emlékeztetett arra, hogy az idei Világkupa-sorozat negyedik állomása lesz a budapesti, amelyen nyolc versenyző indul, köztük a hatszoros világbajnok Lázár Zoltán és a csapatban világelső, az idei vb-n egyéniben negyedik Dobrovitz József, aki két viadal után holtversenyben az élen áll összetettben.

Fotó: Kele fotó, lovasvilágkupa.hu

A verseny rangját emeli még többek között az idén vb-bronzérmes ausztrál Exell Boyd, a svéd Fredrik Persson, a svájci Daniel Würgler és a holland Koos de Ronde.

Fugli Károly főtitkár arról számolt be, hogy a rendezvénynek biztosan lesz folytatása is, ugyanis az Önkormányzati Minisztérium több évre biztosítja a sportarénát, továbbá a nemzetközi szövetség döntése értelmében Magyarország az elkövetkezendő három évre, azaz 2011-ig megkapta a fogathajtó Vk rendezési jogát.

Gazdag kisérőprogram-választék

A kilátogató érdeklődők nemcsak versenyeket, hanem látványos showműsorokat is megtekinthetnek majd. Egy francia fellépő kényszerítő eszközök nélkül fogja irányítani lovait, lesz méneshajtás, amelyben 40 lipicai ló egyszerre szerepel, de kaszkadőröket, ördöglovasokat is megcsodálhatnak a nézők. Ahogy tavaly minden idők egyik legjobb fogatlovát, Mythost, úgy idén a II. világháború utáni idők legjobb magyar ugró lovát, Superville-t búcsúztatják el hivatalosan. A jelenlegi leghíresebb magyar ló, a galoppversenyeken veretlen Overdose köszöntése sem marad el.

Hazai hírességek versenye

Idén is sor kerül olyan lovasvetélkedőkre, melyeken közéleti személyiségek ülnek kocsira, így többek között Fábry Sándor humorista, Cseh László úszó, Stohl András színművész, Kozmann György kenus és Kemény Dénes vízilabdaedző, szövetségi kapitány.

További érdekességként említve elhangzott, hogy a díjugrató Vk-n szerepel majd Beatrice Patrese, a korábbi Forma-1-es pilóta, Riccardo lánya. A szervezők tájékoztatása szerint az olasz autóversenyző is jelen lesz az eseményen.

A rendezvény részletes programját itt olvashatja el.