Nyitólap > Ajánló > OTP Bank Lovas Világkupa 2008 >

A 32. Monte Carló-i Cirkuszfesztivál Arany Bohóc díjasa

Richter Flórián és a Magyar Nemzeti Cirkusz

Látványos, vágtázó lóról induló szaltók, több lóról induló ugrások, dobások. Világszerte elismert lovas cirkusz a Richter család utazó cirkusza.

2008 december 4, csütörtök

A Richterek a nagy cirkuszos dinasztiák közül valók. Az első följegyzés 1821-ből olvasható róluk. Sátrukat akkor Berlinben a Brandenburgi-kapunál verték föl. Generációs hagyományt teremtve világsikert vívtak ki azóta öt földrészen, több egyedi produkcióval.

A híres Renz-cirkusz igazgatójának lánya, Carola, és Richter József 1972-ben kötött házasságot. 1995-ben a budapesti Hősök terén tartott premierrel létrehozták és elindították hazánk és Közép-Kelet-Európa legnagyobb utazócirkuszát, a Magyar Nemzeti Cirkuszt.

A Monte Carló-i előadás

Legnagyobb sikerüket idén télen érték el: először kapott Arany Bohóc-nagydíjat magyar cirkuszművész a Monte Carló-i Cirkuszfesztiválon. A Magyar Nemzeti Cirkusz lovasakrobatái és tíz zsokéja az Richter Flórián vezetésével érte el a világraszóló sikert.

A díjnyertes programban biztosító öv nélkül dolgoznak az akrobaták, akik vágtázó lóról induló szaltókat, több lóról induló ugrásokat, dobásokat mutattak be. A produkció méretét jelzi, hogy 26 ló és tíz zsoké szerepel benne az artistákon kívül. A fesztivál négyezer fős közönsége állva, vastapssal ünnepelte a produkciót.

Ezt a díjat rendszerint kínai és orosz művészek viszik el Monte Carlóból. "Négy évet készült rá az egész család és az sem volt biztos, hogy bemutathatjuk, hiszen a fesztiválra meghívással lehet bekerülni." mondta Richter József, Richter Flórián édesapja.

Richter Flóriánnak nem ez volt az első sikere a Monte Carló-i manézsban: négy éve feleségével egy kétszemélyes lovasakrobata-produkcióval már nyertek egy Ezüst Bohóc-nagydíjat. Flórián szülei, Richter József és Carola Renz pedig az első, 1974-es cirkuszfesztiválon nyerték el azt artistaszámukkal.

Most a Lovas Világkupán is láthatja őket a közönség, de nyaranta, amikor éppen nem turnéznak a világban, Balatonlellén láthatja őket az érdeklődő.