Nyitólap > Ajánló > Nemzeti Vágta 2009 >

Nemzeti Vágta 2009 program

2009 május 25, hétfő

2009. május 30. szombat
8.00-11.00 Érkezés Minden nevező és az általa nevezett ló megérkezése a versenyre. Helyszín: Budapest XIV. ker., Műjégpálya területe. Minden - a versenyben, a bemutatón - résztvevő lónak az érvényes lóútlevelelét a bejáratnál szolgálatot teljesítő hatósági állatorvosnak be kell mutatni. A versenyirodán a csapatvezetők akkreditálják csapatukat, átveszik a verseny szabályzatot, karszalagokat és a verseny ruházatot. A lovak mozgatására mindhárom nap a melegítő II. helyen van lehetőség a technikai értekezleten kiadott időpontokban.
12.15 Technikai értekezlet Kötelező tájékoztató a lovasok és a csapatvezetők részére (a Műjégpálya területén felállított sátorban).
13.00 Állatorvosi vizsgálat Az előre kiadott sorrendben a lovaknak kötelező állategészségügyi és regisztrációs vizsgálaton kell részt venniük. Minden lovat kantárban saját lovasa kell, hogy felvezessen. Szükséges a lovas személyi igazolványa, a ló érvényes útlevele.
14.30 Tréning a pályán Az előfutamok előre kiadott sorrendjében a versenyzők kipróbálhatják a Nemzeti Vágta pályáját, hatosával 8-8 percen keresztül. Csak az a nevező vehet részt a versenyen, melynek csapatvezetője és lovasa a szombati napon a Nemzeti Vágta pályájának kipróbálása után 1 órán belül a versenyirodán a versenyrészvételi nyilatkozatot aláírja.

2009. május 31. – vasárnap
11.00 Fogadalomtétel A lovasnak a versenypálya területén ló nélkül, versenyfelszerelésben kell megjelenni.
Selejtezők Az első 96 nevezés után beérkezett nevezők selejtezőkön döntik el, hogy ki csatlakozhatnak a maximum 108 fős előfutamokhoz.
13.00 Előfutamok A maximum 18 előfutamból a hivatalosan kiadott eredménylista után az 1-2. helyezettek jutnak a középfutamokba. A bemelegítés ideje a melegítő I. pályán 10 perc. 20.00-tól 22.30-ig a kiesett lovak távozhatnak.
2009. június 1. hétfő
12.30 Középfutamok Az előfutamok eredménye alapján alakul ki a középdöntők beosztása. A középdöntőkbe bejutott lovasok számára a rendezőbizottság a felvezető kör alatt startrács sorsolást tart. Az középdöntők hat, maximum hatfős futamból állnak, amelyekből a hivatalosan kiadott eredménylista után az 1. helyezettek jutnak a döntőbe. Amennyiben a továbbjutott lónál vagy lovasnál sérülés mutatkozik, azt a versenybíróságnak és a verseny állatorvosának vagy mentőorvosának kell kivizsgálni, és a további szereplésről döntést kell hoznia.
18.00 Döntő A verseny végső sorrendje a döntőben elért és a versenybíróság által elfogadott sorrend után alakul ki.
18.15 Eredményhirdetés, díjátadás Pénzdíjak kifizetése a negatív doppingeredmények megérkezése után, a nevező által kiállított számla alapján történik.
19.30-tól Lovak elszállítása