Nyitólap > Ajánló >

Ócsa, Equina lovasfarm

Victor Fröschl nyílt nap

Minden lovak és lovaglás iránt érdeklődőt vár március 28.-án szombaton, Ócsán, az Equina Lovasfarmon tartandó nyílt napjára Victor Fröschl. A nap vendége: Sós Attila.

Délelőtt egy szerencsés néző kipróbálhatja, hogyan vezeti rá Victor Fröschl tanítványait a sokat emlegetett „lovasérzésre”, ami nélkül bármely lovaglási műfaj elképzelhetetlen. Ezután a lovak képzése kerül előtérbe, a földről végzett munka bemutatóját egy kiképzett quarter horse-on láthatjuk, részletes magyarázattal kísérve, majd ismét lesz lehetőség arra, hogy valaki kipróbálja milyen a futószár (másik) végén lenni ebben a feladatban.

Sós Attila és lova, Cosmo. Fotó: Gál Ildikó

A földről végzett futószáras munka (vagy földmunka) Fröschl tréning programjának első és legfontosabb lépcsőfoka, a lóval való kapcsolatfelvétel első állomása. Minden ló számára egyformán érthető és ugyanúgy működik, hiszen a lovak számára egyértelmű jelrendszerrel dolgozik a tréner. Lehet szó ugrólóról, hidegvérűről vagy póniról, a kommunikáció ugyanazon a nyelven szól, a lovak nyelvén.

Épp ezért a program része, hogy „vendég”, azaz ilyen képzésben még nem részesült lovakon is bemutatja Fröschl a földmunka mikéntjét. Ezt követően pedig a nyeregből végzett munka legfontosabb lépéseiből ad ízelítőt.

Rövid ebédszünet után Fröschl a magyar díjugratás kiemelkedő alakjával, Sós Attilával lép pályára. A két lovasember közel egy éve dolgozik együtt, a közös munka tapasztalatait és eredményeit szeretnék megosztani a közönséggel.

A praktikus feladatok mögött valódi horsemanship húzódik, hiszen, Sós Attila szavaival élve: a munkában „párbeszédet kezdeményezünk a lóval”. Gyakorlatban mutatják meg, hogy miként lehet a western lovaglás alapmunkájának elemeit beépíteni az ugróló mindennapi edzésprogramjába, a bemelegítés és a síkmunka részeként, illetve a díjugratásban és díjlovaglásban rendszeresen alkalmazott cavaletti munkát hogyan tudják a western lovak edzésében hasznosítani a lovasok.

A programon a részvétel ingyenes, ha nézőként részt szeretne venni az eseményen, a szervezési feladatok megkönnyítése érdekében kérjük, jelentkezzen az alábbi elérhetőségeken: telefonon a +36 30 916 4724-es számon, vagy levélben az info@victorfroeschl.com címen.

Részletes program

  • 11:45 - Nyitás
  • 12:00 - Lovasérzés futószáron - Oktatási demonstráció
  • 12:30 - Földmunka bemutató kiképzett Quarter Horse-on
  • 13:00 - Földmunka ,,vendég lovakon"
  • 13:30 - Idomítás nyeregből
  • 14:30 - Közös edzés: Sós Attila és Victor Fröschl
  • 17:30 - Zárás