Nyitólap > Ló és egészség > Felszerelés >

Különleges hám lószállításhoz

Órákat tölt azzal, hogy feltegye a lovát a lószállítóba? Egy britt találmánynak hála ennek vége lehet.

Ez a különleges hám megkönnyíti, hogy feltegyük lovunkat a lószállítóba, akár egyedül is. Cath Brown, az Aberdeen-i Egyetem Lótudományi tanszéke oktatójának találmánya, és az egyetem tavalyi ötletversenyén 4000 Fonttal díjjazták.

Brown azután kezdett el gondolkozni, hogy hogyan lehetne könnyebben felvinni egy lovat a szállítóra, amikor saját lovaival lettek ilyen problémái.


Egyedül is megy - a hám működés közben

"A kancám mindig szépen felmegy a szállítóba, de aztán kitolat, amíg előre megyek, hogy bekössem. A heréltem néha felmegy magától, néha lecövekel a rámpán, és nem hajlandó megmozdulni. Szinte mindig egyedül kell feltennem őket a szállítóra, ezért számos ötletet kipróbáltam, hogy könnyebben sikerüljön a feladat. Ez a hám pár ilyen ötletem kombinálásának eredménye."

Dominic Houlihan professzor, az egyetemi ötletverseny szervezőjének elmondása szerint a zsűrit az ötlet újszerűsége mellett a mellé benyújtott gondos üzleti terv győzte meg.

A verseny megnyerése után Brown további 5000 Font támogatást kapott a Tudományért, technológiáért és művészetért nemzeti alapítványtól (National Endowment for Science, Technology and the Arts - NESTA). Cége, a Solo Equestrian célja, hogy hasonló újszerű ötletekkes segítse a lovasok életét.

A hám idén már megvásárolható, például a gyártó honlapján. Ára 140 dollár.