Nyitólap > Lovas képzések 2008 > Iskolarendszeren belüli képzések >

Hippoterapeuta

Feladata a sérült, fogyatékos személyek rehabilitációjának segítése, sajátos és speciális módszerekkel. Az állapot felvétele, foglalkozás tervezése, hippoterápiás kezelés (neurofiziológiai alapú gyógytorna kezelés lóval) és annak dokumentálásra a különböző kórformákban.


Gyorsinfó

Szakképesítés megnevezése:Hippoterapeuta (OKM azonosító: 298/90/2006)
Betölthető munkakör (FEOR):hippoterápia neurofiziológiai alapú gyógytorna kezelés lóval
Szakképesítés köre:

A szakképzésben való részvétel feltételei

Szomatopedagógia szakos gyógypedagógus tanár/terapeuta diploma, gyógytornász diploma, rajtengedély vizsga vagy alapfokú lovas tudást bizonyító vizsga.

A képzés formája

költségtérítéses szakképzés

A képzés időtartama

2 év (180 óra)

A képzés főbb témakörei

Az ember és a ló anatómiájának, és a lovaglás biomechanikájának, az ember és a ló járásának ismerete és annak neurológiai hatásai, a ló és a lovaglás általános és speciális hatásainak elsajátítása, a ló és a lótartás ismerete, a ló kiképzés alapjai, lovassportok, a balesetvédelem, biztosítás, elsősegélynyújtás szabályainak ismerete, a lovasterápiához kapcsolódó jogi kérdések, szervezeti és szervezési munka. A status felvételre, foglalkozás tervezése, hippoterápiás kezelés és annak dokumentálása a különböző kórformákban.

Előírt vizsgarészek

Záróvizsga: írásbeli dolgozat (lovasterápia témakörben elméleti ismeretek, gyakorlati tapasztalatok, felmérések, stb., írásos feldolgozása, min. 8 oldal) és szóbeli megvédése. Értékelés: ötfokozatú minősítéssel.

A képzést nyújtó iskolák:

Név
Cím
OM azonosító
Honlap
E-mail cím
Telefonszám
Fax
Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány (MLTSZ) 1066 Budapest, Teréz krt. 24. www.lovasterapia.hu gbozori@lovasterapia.hu +36 27 53 9375
+36 30 683 1557
+36 27 53 9376