Nyitólap > Hírek >

A francia lovasiskola története

Exportált tudás

2008 november 12, szerda

Ha egy nemzeti lovasiskola jól végzi a munkáját, sikeresek a tanulói, akkor annak híre megy. A nemzetközi hírnév következtében pedig megjelenik az igény a külföldi lovasok képzésére. A Cadre Noir pedig akár más országok nemzeti csapataink felkészítésében is sikeres.


Sportló.hu összeállítás

Ugrás a cikk előző oldalára:

Az Francia Nemzeti Lovasiskola számára kiemelkedő fontosságú a Francia Hagyományok terjesztése. A Cadre Noir 2009-ben a 27 saumuri előadáson kívül még 4 franciaországi, és külföldi fellépést is tervez.

De nemcsak látványos bemutatókat tartanak. Az iskola a francia nemzeti válogatottén kívül külföldi csapatok nemzetközi versenyekre való felkészítésével is foglalkozik. A kóreai csapat felkészítése a 2009-es Ázsia Játékokra jelenleg is tart. De egyéni jelentkezők számára is számos képzést nyújtanak.

Az nemzetközi képzések alapja, mely International Level 1 szintű, a 10 hónapos Oktató-animátori képzés. A saumurban folyó képzés célja a öt szakterület ismereinek megszerzése és elmélyítése. A szakterületek a lovaglás szervezés (kezdő szintű lovaglástól a profi szintig bezárólag); nagyközönség fogadása, animáció, lovas tevékenységek népszerűsítése; lóápolás, lovas felszerelések karbantartása; a lovaglás népszerűsítése; lovas központ szervezése, és irányítása.


Oktatás oktatóknak - fotó: French Riding School

A következő szint továbbképzés International Level 2 szintre a három olimpiai szakág (díjlovagás, díjugratás, military) valamelyikében. Itt választható, hogy legfeljebb hatfős csoportokban, az iskola lovaival szeretne a jelentkező tanulni, vagy a saját lován. Utóbbi esetben a képzés magánórák keretében folyik. A képzés célja mindkét esetben a ló- lovas páros közös teljesítményének javítása.

Létezik még egy szintén International Level 2 szintű 10 hónapos technikai és pedagógiai továbbképzés jó képzettségi szinttel rendelkező külföldi igazolt versenyzők számára. A résztvevők itt a francia Ifjúsági és Sportminisztérium által kiállított Szakképesítő bizonyítványát szerezhetik meg, ami feljogosítja őket a lovaglás különöző szakágainak oktatására, valamint sportcsapatok edzésére.

Végül, de nem utolsósorban itt kell megemlíteni az Euroride képzést. Ennek célja új lovaglási technikák elsajátítása három nagy európai iskola segítségével. Segítségével a legmagasabb európai szinten tökéletesíthető a gyakorlati, elméleti és pedagógiai tudás a három olimpiai szakágban. Amint a neve is mutatja, a 3 hónapos saumuri képzés után, a résztvevő kétszer három hónapot tölt svéd, holland, vagy német istállóknál.

Ugrás a cikk következő oldalára: