Nyitólap >

A Mikulás Dosszié

Mint sokan a világon, mi is figyeljük már egy ideje az Öreget, és tiszteljük a munkát, amit elvégez. De ki is Ő valójában? Ennek jártunk utána.


sportlo.hu összeállítás

Az ebben a dossziéban szereplő írások szórakoztatási célzattal készültek. Akinek nincs humorérzéke, vagy nem szereti/érti a témában a tréfát, azt arra kérjük, ne olvasson tovább.

 • Szent Miklós legendája

  Ki volt valójában az az ember, akinek emléke Mikulásként máig fennmaradt?

 • Tényleg a Mikulás hozza az ajándékokat?

  Még senkinek sem sikerült meglesnie a Mikulást ajándékhordás közben. Az okokról megoszlanak a vélemények, de a megfigyelések sikertelensége némelyekben kételyeket ébresztett abban, hogy tényleg Ő hozza-e az ajándékot. Kételyeiket ebben a vitairatban foglalták össze.

 • Az utcai Mikulások

  Ilyenkor decemberben megtelnek az utcák Mikulásokkal. Ők jobbára Lappföldről származnak, eredeti nevük Karácsony Apó. Hogyan kerülnek ide hozzánk? Valójában a globalizáció áldozatai ők. Ez a kisfilm megmutatja, hogyan készítik fel ezeket a lényeket, hogy kisgyermekeknek szerezzenek örömet.

 • Ajándék igénylő lap

  Végül, de nem utolsósorban pedig álljon itt egy ajándék igénylő lap, melyet a Mikuláshoz kell eljuttatni. Az információkat pontosan érdemes kitölteni, mert Ő ÚGYIS TUDJA.