Nyitólap > Hírek >

Kilakoltatják Overdose-t

Lovaspálya helyett vásárváros alagon

2009 május 27, szerda

Dunakeszi önkormányzata hamarosan dönt arról, hogy az alagi lovastelep helyén felépülhet-e a világ negyedik legnagyobb vásárvárosa. A helyiek tüntetést szerveznek az Overdose-nak is otthont adó terület beépítése ellen.


Komoly csapás érheti a magyar lósportot, ha Dunakeszi képviselő-testülete elfogadja az alagi tréningtelep és a környezetében lévő ingatlan együttes övezeti kategóriáinak módosítását, értesült a figyelő.net.

Ezzel az önkormányzat bevételhez jutna, ám mintegy 300 hektárnyi, többféle sportcélú intézménynek is helyet adó, részben védett zöldterületet veszítenének el a környéken lakók. A tréningtelepen készülnek a legjobb hazai versenylovak, köztük nemzeti büszkeségünk Overdose is.

A szóban forgó ingatlanok természetvédelmi szempontból igen értékesek, lényeges a terület szerepe a főváros átszellőzésében is, hiszen Dunakeszi és Budapest között csupán ez a zöld sáv nem került beépítésre.

A civilek azt szeretnék, ha a városvezetés a szóban forgó ingatlanokon nem teremtene lehetőséget beépítésre. Várhatóan csütörtökön fog tárgyalni Dunakeszi város képviselő-testülete a területek sorsáról. Ha elfogadják a javaslatot vidámparkot, szállodát, bevásárlóközpontot vagy a világ negyedik legnagyobb vásárvárosát húzhatják fel a befektetők.

A képviselő testület nyilvános ülésére várhatóan május 28-án, csütörtökön 18 órától kerül sor a Dunakeszi Polgármesteri Hivatalban, amely előtt 17,30-tól a civil szervezetek és a helyi lakosok demonstrációt szerveznek.