Nyitólap > Lovas Bulvár >

Lóval ütközött a 182-es busz

2008 május 1, csütörtök

Egy megvadult ló ledobdta lovasát főváros XVIII. kerületében, majd nekiment egy BKV-busznak, majd elpusztult. Ezen túl más sérülés nem történt.


Az index.hu nyomán

A szokatlan baleset a XVIII. kerületi 182-es busz végállomásának közelében, a Nemes utcánál történt; a közeli erdős területről egy ló az útra szaladt, ahol "karambolozott" egy busszal - mondta el Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese és a BKV fődiszpécsere.

Molnár Péter, a fővárosi tűzoltóság szóvivője azt közölte, a ló olyan súlyosan megsérült az ütközésben, hogy nem volt esély az élete megmentésére, ezért a helyszínre kihívott állatorvosnak el kellett altatnia.

Az elpusztult ló elszállításához a tűzoltóság segítségét kérték. Molnár Péter elmondta, a lovon a baleset előtt egy 9-10 év körüli kislány ült, ám az állat valamitől megvadulhatott, mert ledobta a hátáról a gyereket, majd elrohant. A kislánynak nem esett baja, de megfigyelésre kórházba szállították. A BKV fődiszpécsere azt mondta, a baleset nem okozott fennakadást a buszok közlekedésében.