Nyitólap > Lovas Bulvár >

Sírás, rívás, fogcsikorgatás

Megrugdaló

2008 december 2, kedd

3 éves csikó, négy lábra vasalva, kocsi elé fogva. Pánikba esik, bakolni kezd. Na, ilyenkor ne üljön mögötte.


Cochranville, Pennsylvania - Bill Vinditta Jeffet, a három éves csikóját, aki már megkapta az alapkiképzését, Roy Munt lókiképző segítségével megpróbálta "finomhangolni".

Fogorvosi ló - videó: Animal Planet

Lefutószárazták, majd befogták egy öregebb, tapasztaltabb lovuk mellé. Roy Munt ült a bakon, a Vinditta pedig hátul állt. 10 perc séta és ügetés után Munt megállította a kocsit, majd jelezte a lovaknak, hogy induljanak. A fiatal ló ekkor megvadult, és teljes erővel homlokon, majd mellbe rúgta a kiképzőt, katapultálva a bakról.

"Olyan hang volt, mintha puskából lőttek volna. Utána azt láttam, hogy Roy lerepül a kocsiról." mondta Vinditta. "Rettenetesen megijedtem." A lövéshez hasonló hangokat az okozta, hogy a csikó fém patkóival rugdosni kezdte a kocsi előlapját.

De Jeff ezzel még nem fejezte be a mutatványt, pánikba esett. "Attól féltünk, mindkét ló elrohan, összetöri magát, a kocsit, illetve az útjukba kerülő embereket. Szerencsére az idősebb lónak több esze volt, és nem volt hajlandó elrohanni, sőt, beszorította a csikót a kerítéshez, így az is kénytelen volt megállni.

Roy Munt életét az mentette meg, hogy az első rugás után volt annyi lélekjelenléte, hogy leugorjon a kocsiról, így a második rúgás már eközben érte. Ha nem így tesz, a második rúgás ereje megállíthatta volna a szivét.