Nyitólap > Lovas Bulvár >

Emésztőgödörbe zuhant a vemhes kanca

Nagy szarba került

2009 január 23, péntek

Kétméteres, használaton kívüli emésztőgödörbe szakadt a Vasváron egy ló. A vemhes állat kiemeléséhez tizenkét tűzoltó és az utcabeliek segítsége kellett. A mentés sikeres volt, még a ló is túlélte.


A vas népe nyomán

Megviselte az eset - Fotó: Vasvári Tűzoltóság/Nagy Tamás

A vasvári tűzoltók leleményességére, állatorvosra, és az utcából összesereglett bámészkodók kézi erejére is szükség volt kedden délután a Vasút utcában, ahol beszakadt egy használaton kívüli emésztőgödör egy vemhes kanca alatt. A nemrég odaköltözött lakók sem tudták, hogy az istálló bejáratától pár méterre a betemetett föld mély emésztőgödröt rejt.

Kedden délután a talaj hirtelen megnyílt az egyik ló alatt, a nyolc-kilenc mázsát nyomó állat pedig egyszerre a kétméteres gödör alján találta magát.

A háziak először az utcán nézelődők segítségével próbálták kihúzni a lovat, de ez a vékony, alkalmi hevederekkel nem sikerült, így segítséget hívtak.

A kiérkező állatorvos előbb benyugtatózta a kancát, majd a vasvári tűzoltók tömlők segítségével két helyütt aláhevedererezték az állat hátsó lábait, miközben előről kötelek segítségével próbálták meg kihúzni, szép fokozatosan.

A művelet sikerrel járt, a ló túlélte a mentést.