Nyitólap > Lovas Bulvár >

Kutyák támadtak lovakra - egyet meg is öltek

2008 február 3, vasárnap

Egy texas-i terápiás törpeló elpusztult, 4 másik pedig megsebesült amikor beszabadult az istállójukba két pit bull terrier.


Az Lubbock Online nyomán

A mindössze 50-70 kg súlyú lovak a lábukon, a testükön, és az arcukon is összeharapdálták a 30 kilós kutyák. Az öt éves Oreot megölték, A 4 éves Honort egy Wolfforth-i állatkórházba szállították, ahol sikerült stabilizálni az állapotát, míg a 2 éves Sparkles-t, az 5 éves Pepper Jack-et és Jolly-t a Littlefield-i állatkórházban látták el.

A kutyákat el fogják altatni.

A lovak Kim Sparks és nővére tulajdonában vannak, és a Lubbocki Szív és Pata nevű nonprofit szervezetnek dolgoztak. Ez a szervezet terápiákon használ miniatűr lovakat, melyek közül többet le kellett mondaniuk, hogy a négy túlélő egészségének helyreállítására tudjanak koncentrálni.

A kutyákat tulajdonosai néhány utcányira laktak a lovak istállójától, és az egyik kutyában talált mikrocsip alapján sikerült megtalálni őket. Jelenleg a hatóságok vizsgálják hogy miért voltak szabadon a kutyák, illetve hogy vádat emeljenek-e tulajdonosaik ellen.