Nyitólap > Hírek >

Segítséget vár a Mátracserpusztai lómenhely

Mentsük meg Cafét

2008 november 5, szerda

Café nagyon beteg. Hétvége óta küzdünk az életéért, babéziával kezdett, 40-41 fokos láza van, tele van a tüdeje vízzel, szakad az orrából a hab, egyre nehezebben kap levegőt, de még élni akar, jön utánam, bújik, kunyerálja a répát. Amíg látom, hogy próbálkozik, én sem akarom feladni.


A menhelynek 70.000 Ft nem várt kiadása volt az egyéb költségek mellé: az öreg lovak speciális tápot igényelnek, a 10 mentett kutyának ígért étkezési támogatást nem kapták meg, az az egy-két ember, aki leadott lovának jelképes szponzorálását elvállalta, sem jelentkezett.

Café, az öszvér - Fotó: Zakusza tanya

"A lényeg, hogy totálisan elúsztunk anyagilag, és erre most rájön Café kezelése... Szóval minden fitying hatalmas segítség a mamó gyógyíttatásához. Nem akarok hazudni, semmi garancia rá, hogy életben marad, de amíg látom, hogy élni akar, és a doki egy ezrelék esélyt ad neki, addig mindent meg akarok adni neki." mondja Várkonyi Andi, a menhely vezetője.

Café, az öszvér 2007. július 26-án került a Zakuszka-tanyára a levágás elől, ékes bizonyítékaként annak, hogy egy jó ügy érdekében az emberek össze tudnak fogni, és sok kicsi sokra megy; a csacsimix árát egy internetes fórum, a Nők Lapja Café olvasói adták össze egy este alatt, így a jószág neve is adott volt.

Café (eredetileg Baba) 10 éves világosszürke öszvérkanca, kocsiban és eke előtt dolgozott, aztán a gazdája vett egy traktort, és Café fölöslegessé vált. Hosszú éveken keresztül ácsorgott láncra kötve, nem mozgott, verték, a patáit elhanyagolták, a gazdája végül úgy döntött, hogy levágják, aztán mindig megsajnálták az utolsó pillanatban.

2007-ben már nem akarták tovább halogatni a dolgot, ekkor avatkozott közbe az Nlc Öszvérmentő Kommandó - Café átköltözhetett a lómenhelyre. Szerencsére a hosszú ideje elhanyagolt patáit (legalább négy éve nem volt körmölve...) sikerült rendbehozni, hihetetlen türelmével és jó természetével megérdemelten lett a tanya egyik kedvence.

A számlaszámuk 11773463-51102052, OTP. Minden adományt köszönnek Café nevében is.

Café állapotát itt követhetik figyelemmel.

Frissítve!

Összegyűlt a pénz Café megmentésére. A menhely továbbra is örömmel fogad adományokat, de a Café gyógyításához szükséges összeg már összegyűlt.