Nyitólap > Lovas Bulvár >

Fába szorult a kancacsikó

Micimacló

2008 október 29, szerda

A lovak roppant kiváncsi állatok. Szeretik megismerni környezetüket. Például, mitől nő egy fa?


A The Sun nyomán

Fogadják meg Jason Harschbarger, egy Nyugat Virginiai lótartó tanácsát: ha lovat tartanak, nélkülözhetetlen felszerelés hozzá a láncfűrész.

A lovak ugyanis bármire képesek. Gracy, a kancacsikó például Micimackót utánozva megvizsgálta egy fa belső működését. A vizsgálat befejeztével azonban nem tudta elhagyni a terepet.

Harschbarger úr a hátsó kertjében dolgozott, amikor furcsa zajokat hallott a legelőről. Odament, hogy megvizsgálja a zaj forrását, mire a képeken látható látvány fogadta.

Visszarohant a kocsijához egy hevederért és egy láncfűrűszért. "Nem is tudom, miért, de a fényképezőgépemet is magammal hoztam." tette hozzá.


Nem viselte meg nagyon az eset. (Fotó: BBC)

A hevederrel nem sikerült kirángatni a lovat, ezért nekilátott a láncfűrésszel kivágni a fát. "A feje fölött kezdtem el vágni a fát. Ettől rettenetesen megijedt, és háromszori próbálkozásra sikerült kiszabadítania a fejét. A láncfűrész igen meggyőző volt számára."

Ezzel azonban még nem oldódott meg a probléma: miközben próbálkozott, hogy kiszabadítsa a fejét, sikeresen beszorította a patáját. Innen egy 20 perces óvatos láncfűrészeléssel sikerült kiszabadítani.

A csikó jobbára sértetlenül, néhány karcolással a nyakán, illetve az orrán és a száján megúszta a kalandot.

A pár afféle helyi világsztár lett az Egyesült Államokban. "Szerepeltünk a Fox News-ban. A barátaim affelől érdeklődnek, hogy milyen érzés hírességnek lenni."

Hogy a csikó mit mesél a legelőn a többi lónak, azt sosem fogjuk megtudni.