Nyitólap > Lovas Bulvár >

Megölte a lovat - kitiltották az erdőből

2007 november 5, hétfő

Eltávolítják azokat a farkasokat az Új Mexikói erdőkből, amelyek megettek egy lovat.


Az Associated Press nyomán

Két egyébként veszélyeztetett fajnak számító mexikói szürke farkast terveznek eltávolítani az Új mexikó délnyugati részén elterülő Gila Nemzeti Erdőből.

Az amerikai természetvédelmi szolgálatot megbízták a Nyárfa falkához tartozó farkasok befogásával, mert a falka az év kezdete óta megölt egy lovat és öt tehenet.

A mexikói farkas - békésen, lovakat emésztgetve

Legközelebb meggondolja, mit eszik

Elizabeth Slown, a szolgálat szóvivője szerint azért akarják befogni az állatokat, hogy megzavarják a falka viselkedését. Azt is hozzátette, hogy ez a mostani engedély különbözik a korábban kiadottaktól, mert most ha nem sikerül befogni a két farkast, akkor lelövik őket.

Az Arizona-Új Mexikó határon 1998-ban kezték meg a farkasok visszatelepítését, melyek az 1900-as évek elején a kihalás szélére kerültek, mert a telepesek nehezményezték, hogy felzabálják a háziállataikat.

A helybéli földbirtokosok most sem örülnek a farkasok visszatelepítésének, és túl enyhének tartják azt a szabályt, hogy csak azokat a farkasokat távolítják el a környékről, amelyek egy év alatt legalább három háziállatot megölnek.