Nyitólap > Hírek >

Lovarda nélkül is menni fog

2007 november 7, szerda

Az Alba Volán-Bericap öttusázói hazánk legsikeresebb csapatát alkotják. A Fehér Megyei Hírlap Tóth Istvánnal, az Alba Volán vezérigazgatóval, az Alba Volán SC társelnökével beszélgetett a jelenről és a jövőről.


Vörös Zsuzsanna révén olimpiai bajnoki, vb- és Eb-aranyak sokaságát szerezték, de Horváth Viktor is rengetget elért már. Az utánpótlás világversenyeken elért aranyérmeket szinte meg sem lehet számolni.

- A megszerzett érmek száma megfelel az eddig megszokottakéhoz, csak most más volt az elosztás. Örülünk Horváth Viktor kiemelkedő sikereinek, eddig is ott volt a világ élvonalában, de idén letaszíthatatlan volt a trónról. Annak is tapsolhattunk, hogy a fiatalok hatékonyabban nyújtogatták oroszlánkörmeiket. Gyenesei Leila alapadottságai, mentális állapota fantasztikus, Kovács Sarolta, ha így folytatja, a legnagyobbak közé kerülhet. Olyan versenyzőt nem tudok megemlíteni, aki csalódást okozott - mondta Tóth.

Arról a kérdésre, hogy mi lesz a sportág jövőjével azután, hogy értékesítik a fedeles lovardát, ahol a versenyzők felkészültek, úgy vélekedett, hogy ez alapvetően nem befojásolja majd az eredményességet. Mivel a Volán társaság nem tudja tovább finanszírozni a fedeles lovarda fenntartását, azt mindenképpen eladják, de igyekeznek másik helyet találni az öttusázók számára.

A teljes beszélgetést elolvashatják a Fehér Megyei Hírlap honlapján.