Nyitólap > Lovas Bulvár >

Lecsukták, mert véletlenül megfullasztott egy pónit

2008 március 18, kedd

28 nap letöltendő börtönre ítélte a bíróság azt a britt férfit, aki tavaly nyáron egy lovas eseményen véletlennül vízbe folytott egy pónit. Nem gondolta, hogy a lónak levegő is kell.


A Horsetalk nyomán

Tavaly nyáron egy helyi lovas esemény közönsége végignézhette, ahogy a 21 éves Ian Deer a 350 éves hagyomány keretében bevitte frissen vásárolt lovát az Eden folyóba, ahol az megfulladt. 12 másik ló sikeresen átkelt a folyón, és a fesztivál történetében sem jegyeztek fel még hasonló balesetet. A rendezvény egyébként egy hatalmas lóvásár, ahol 1500 lovat adnak el minden évben.

Callum Cowx, aki az eset körülményeit vizsgálta, úgy találta, hogy amiatt történt a tragédia, hogy a ló vezetőszára rosszul volt rákötve a lóra, rácsúszott a szájra és az orra. Emiatt pedig az állat nehezen jutott levegőhöz. A férfi ügyvédje azzal védekezett, hogy ügyfele nem szándékosan ölte meg a lovat, baleset történt.

Deert november 13-án tartóztatták le. Azzal vádolták, hogy felesleges szenvedést okozott a lónak. Most Geral Chalk bíró 28 nap elzárásra ítélte őt, és 5 évre eltiltotta az állattartástól is. Ezen felül további 14 nap elzárást kapott amiatt, mert nem jelent meg egy korábbi meghallgatáson, illetve még 14 napot azért, mert az tárgyalásról is 2 órát késett.