Nyitólap > Ajánló >

Hétvégi programajánló

2007 október 3, szerda

Hétvégén lovas tájékozódási versenyt rendeznek Sümegen, valamint rengeteg Szüreti mulatságot szerte az országban.


Sümeg Kupa Lovas Tájékozódási Verseny

Szombaton és vasárnap reggel 10-től tartják ezt azt a rendezvényt a Capári Lovasiskola, a Tapolcai Honvéd SE Tájékozódási Sportok Szakosztálya, valamint a Balaton-felvidéki Radetzky Huszár Egyesület szervezésében. Nevezni szombaton reggel 9-ig lehet a helyszínen. További információkat Capári Róbert, vagy Moór Sándor a 20/411-11-15, 30/213-78-84 telefonszámokon ad.

Történelmi időutazás a Favorit lovardában

Ki ne vágyott volna visszautazni az időben néhány évtizedet, évszázadot és átélni dicső múltunk legkalandosabb élményeit a Honfoglalástól napjainkig? A Kaszkadőr Lovas Színház és a Megyer Sarja Hagyományőrző Egyesület szeretettel várja Önöket a különböző korok hangulatát idéző lovas programokra, történelmi időutazásra és a show-elemekben gazdag lovas rendezvényére október 6-án délután 4 órától a Favorit lovardában. További részletek erre.

Helvéciai Szüreti Mulatság

Helvécián a hagyományos szüreti mulatságot idén 14. alkalommal rendezik meg a hétvégén. Péntek este szüreti bolondozások, kirakodóvásár és kiállítások megrendezésével nyílik a fesztivál, mely utcabállal, ökörsütéssel zárul. A szombat az impozáns szüreti lovas felvonulás (kb. 60 hintó és fogat) napja, helyi és környékbeli lovasok, valamint csőszpárok, néptáncosok részvételével. A két napos rendezvény záró attrakciója a Szüreti bál, melyet a helyi sportcsarnokban rendeznek.

Kerekegyháza

1999-ben rendezték meg először, hagyományteremtő céllal a szüreti felvonulást, mely azóta a település legsikeresebb rendezvénye lett. Német, holland, dán, svéd, osztrák felvonulók is részt vesznek a kulturális napok legjelentősebb eseményén, a szüreti felvonuláson, bálon. Egyházi rendezvény, lovas bemutatók, huszárfelvonulás, táncegyüttesek, népi zenekarok, kézműves bemutatók, gyermekműsorok, kirakodó vásár, ifjúsági koncert, tűzijáték, majd utcabál színesítik a programsorozatot.

A részletes program erre található.

Lakitelek

Október 7-én Hagyományőrző szüreti felvonulás és bált rendeznek Lakitelek utcáin és a Művelődési házban. Programok: Kocsis és lovas felvonulás, zenével és tánccal. Utcabál és szüreti mulatság borkóstolóval, kirakodó vásárral, a helyi hagyományőrző közösségek és csoportok fellépésével.

További felvonulások

6-án Szokolyán, Nyíradonyban, Nyárlőrincen és Mezőszilason, 7-én pedig Hajóson, Kakucson, Tatárszentgyörgyön és Tiszaőrsön tartanak Szüreti fesztivált.

Lovas versenyek

Hétvégén rendezik a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokság 4.fordulóját Máriakálnokon, 6-án pedig a Levéli Sportpályán egynapos hivatalos regionális és amatőr fogathajtó verseny rendeznek délután egy órakor. Előtte Ilyászverseny reggel 9-től.