Nyitólap > Ajánló >

Hétvégi programajánló

2007 október 10, szerda

Díjlovagló világkupa forduló lesz Kaposváron, valamint sok-sok szüreti mulatságot Kaposváron kívül. Lesz még a hétvégén erdei akadályverseny, valamint rókafogás is.


Díjlovagló Világkupa

Október 13 és 15 között rendezik a Világkupa CDI3*-W, CDIJ fordulóját a kaposvári lovasakadémián. A versenyre 11 nemzet jelezte részvételét a magyar lovasok mellett. A világkupa forduló magyarországi versenyén brit, ukrán, orosz, olasz, cseh, osztrák, belga, dán, német, lengyel, szlovén, és holland antillákról érkezõ lovasok szerepelnek majd. A programok megtekintése ingyenes.

A lovasakadémiának honlapja is van, de azt utoljára tavasszal sikerült frissíteniük, tehát érdemi információt nem hordoz. A versenyt ennek ellenére mindenkinek ajánljuk, mert látványos.

Programok:

  • Október 13, péntek: Junior csapatverseny, Szent György Díj, Intermediaire III.
  • Október 14, szombat: Junior egyéni verseny, Intermediaire I., Nagydíj
  • Október 15, vasárnap: Junior Zenés Kűr, Intermediaire I. Zenés Kűr, Nagy Díj Special, Nagy Díj Zenés Kűr

Soltvadkerti Szüreti Fesztivál

Ez a rendezvény a múlt hétvégén kezdődött, a szüreti felvonulást viszont 14-én Vasárnap délután 2-kor kezdik. A fesztívál gazdag kultúrális programjairól részletesen itt olvashat.

További felvonulások

13-án szombaton 13:00 órai kezdettel Letkésen (részletes program), 14:00 óraival Verőcén, Tázláron, Zichyújfalun, Zalaegerszegen, Koppánymonostorban és Hévízgyörkön, 14-én vasárnap pedig Lengyeltótiban és Hollókőn rendeznek szüreti felvonulásokat.

További lovas események

13-án távlovas versenyt rendeznek Gyulán, valamint a Pesterzsébeti Lovas Napok rendezvényét rendezik 13-14-én a Pesterzsébeti Lovasiskolában. Ez utóbbi programja erre található.

Ezenkívúl szombaton „Hubertus” vadász-lovaglás, erdei akadályverseny, rókafogás lesz a Kistarcsa - Isaszeg közötti erdőkben. Erről bővebb információval Izsó Attila szolgál a 20/556-5397-as telefonszámon.