Nyitólap > Ajánló >

Hétvégi programajánló

2007 november 21, szerda

Lesz most téli díjlovagló kupa, fedett pályás fogathajtó bajnokság, valamint Katalin napi vígasság. Meg borús idő.


Tud lovas programról, amiről mi nem? Esetleg Ön is szervez ilyesmit? Kérjük írja meg nekünk, és mi megjelentetjük.

Kunos lovarda, Székesfehérvár

November 24-én szombaton fedeles díjlovagló versenyt rendeznek, előtte Póni Télikupa díjugrató lovasversenyt tartanak.

A díjlovagló verseny a II téli díjlovagló kupa nyitóversenye. A márciusi döntőn a legalább két fordulóban résztvevők, és az egy alkalommal 55% vagy a feletti teljesítményt elért párosok jogosultak részt venni. Az első három versenynapon értékes tárgyjutalmak, a döntőben pedig 800.000 ft pénzdíj kerül szétosztásra. A versenysorozatban 2007-ig „S” kategóriában versenyzett ló nem indulhat az „A” és az „L” számokban.

További fordulók: 2008. január 19, február 16, március 15. További részletek a lovarda honlapján.

Fogathajtás

A Dél-Dunántúli fogathajtó régió és a Somogy megyei Lovassport Szövetség fogathajtó szakága fedett pályás fogathajtó bajnokságot hirdet Baranya-Somogy-Tolna megyékben a 2007-2008-as téli idényre „B-C”- kategóriában Kettes Fogatok részére.

Az első fordulót szombaton tartják Kaposvárott.

A versenysorozat 4 versenyből áll, az összeset a kaposvári fedeles lovardában tartják. A hajtók a versenyeken pontokat kapnak, a szezon három legjobb eredményének összegzéséből alakul ki a versenysorozat végső helyezési sorrendje.

A további fordulók: december 29., 2008. január 26., 2008. március 29.

További információk erre.

Katalin napi vígasságok

November 24-én és 25-én (szombaton és vasárnap) családi lovasnapot és jótékonysági árverést tart a sánta őz lovastanya Csemőn. A program itt olvasható.

Otthon maradóknak

A Duna 2 Autonómia TV műsorán hétfőn 11:15-kor a Párhuzamos életutak sorozat Hintókészítők itthon és Hollandiában című epizódját adják. Hogyan készülnek napjainkban Magyarországon és Hollandiában a leghíresebb hintók, hiszen bár a munka hasonló, mégis más feltételek, körülmények között kell dolgozniuk. A hintókészítők pályájukról, az örömökről és a nehézségekről és perspektíváikról egyaránt beszélnek.