Nyitólap > Ajánló >

Hétvégi programajánló

2007 december 19, szerda

Karácsonyi és szilveszteri összevont ajánlónkban ügetőszilvesztert, a bécsi spanyol lovasiskolát, és karácsonyi lovasáldást ajánlunk az ünnepekre.


Tud lovas programról, amiről mi nem? Esetleg Ön is szervez ilyesmit? Kérjük írja meg nekünk, és mi megjelentetjük. (Köszönjük az észrevételt, javítottuk az email címet egy olyanra, amin el is lehet érni minket.)

Karácsonyi lovasáldás Dunaalmáson

A középkor, valamint az újkor gyönyörű hagyományát felelevenítő esemény programja a következő: 26-án reggel 9 órakor gyülekező a lovasok és a fogatok számára a Dunaalmási Lovardában, 9:30-tól "Élő Betlehem” a Templomdombon, 10 és 11 között ünnepi Istentisztelet a református templomban, 10.30 és 11.00 között pedig ünnepi szentmise a katolikus templomban. 11 órától ünnepi beszéd a Templomdombon, majd 11:10-kor lovasáldás, utána ünnepi műsor.

Az ünnepi esemény alatt forralt borral, teával, karácsonyi süteményekkel kedveskednek a rendezvény szervezői valamennyi résztvevőnek.

További részletek erre.

Ügetőszilveszter a Kincsem parkban

Ezúttal is szenzációs versenynappal búcsúzik az óévtől a Kincsem Park. A hagyományos Ügetőszilveszter december 31-én 14 órakor kezdődik, amire a belépés díjtalan. Az ügetőfutamok közül kiemelkedik a Bubik István Emlékverseny, ahol az idén is ismert sportolók, színészek és közéleti személyiségek ülnek sulky-ba, többek között Fábry Sándor. A programok délután 2-kor kezdődnek

További részletek erre.

További programok

December 29.én a Dél-Dunántúli Fogathajtó Régió és a Somogy Megyei Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakága fedett pályás Fogathajtó Bajnokságának második fordulóját tartják Kaposvárott a Lovasakadémián, valamint december 29-én és 30-án a Bécsi Spanyol Lovasiskola előadásait is érdemes megnézni. Erre jegyet foglalni itt lehet.

Otthon maradóknak

Az első világháború során az ausztrál elit lovasság megpróbálja bevenni a törökök által védett beershebabi erődöt. A lovasságot az angolok irányítják, amely elviselhetetlen feszültséget szül a sereg katonái között. A tábori életet, a megpróbáltatásokat, az emberfeletti küzdelmeket és a legyőzhetetlen honvágyat négy bátor katona sorsán keresztül mutatja be a film. A csata erőteljes, csak a legjobbak maradhatnak életben. Az ausztrál könnyűlovasság (The Lighthorsemen) - színes magyarul beszélő ausztrál háborús filmdráma. Film+, december 21. péntek, 15:20, 22. szombat, 4:35.

FEI Lovas világ december 19 szerda, 19:30, 20-a csütörtök, 6:30, valamint 16:30.

Legendás lovasok a Duna televízióban december 23-án vasárnap 15:25-kor, valamint 30-án pedig 15:45-kor.

A Horseland Lovasklub pedig minden nap vetítődik a Minimaxon.