Nyitólap > Ajánló >

Heti programajánló

2008 január 23, szerda

Fotókiállítások, lovasbál, fedeles díjugrató versenyek, fogathajtás: gazdag lesz a program. Az időjárás pedig napsütésesnek ígérkezik, hideg lesz, talán hó is: keresse fel kedvenc lovát, lovardáját.


Tud lovas programról, amiről mi nem? Esetleg Ön is szervez ilyesmit? Kérjük írja meg nekünk, és mi megjelentetjük. (Köszönjük az észrevételt, javítottuk az email címet egy olyanra, amin el is lehet érni minket.)

Fotókiállítás

2008. január 7 – 31 között Pécsen a Posta palotában a Jókai utca 10 szám alatt tekinthető meg a VIII. Nemzetközi Lovas Nemzet - Nemzetközi Fotókiállítás.

Lovas bál Mindszenten

Immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Mindszenti Lovasklub a mindszenti lovasbált január 26-án. Idén is a város sportcsarnokában lesz a rendezvény, ahol élő, igazi pónikat is lehet majd simogatni a résztvevőknek. A hagyományoknak megfelelően most is állítanak ki hintókat, több félét és a lószerszámokat is közelről meg lehet majd vizsgálni. Ugyancsak hagyomány, hogy különféle tárgyakat – mint a zeller, vagy a karikás ostor – árvereznek el.

Jegyek még rendelhetők a mindszenti lovasbálra, Apró Andrásnál, a Mindszenti Lovasklub elnökénél lehet kérni. A bál este hat órakor kezdődik és a tapasztalatok szerint hajnalig tart.

Telefon: +36 62 227-502

Díjugratás

Január 27-én vasárnap Fenstherm Minősítő Kupa lesz Hevesen, valamint Székesfehrváron a Kunos lovardában.

Fogathajtás

Fedeles fogathajtó téli kupa forduló lesz Miskolc - Szirmabesenyőn január 26-án. Versenyszámok: CAN-A-4,2,1 CAN-B-2

Otthon maradóknak

Westernfilmekből erős lesz a felhozatal a hétvégén: január 24-én csütörtökön az MGM műsorán Lovaskatonákat vetítenek 11:25-ös kezdettel: 1863 áprilisában Marlowe ezredes azt a parancsot kapja, hogy három lovasszázaddal hatoljon be 500 km mélyen az ellenséges Konföderáció területére, és közben minél több vasútvonalat tegyen használhatatlanná. A rendkívül veszélyes küldetést erőltetett menetben kell végrehajtani. A fanatikus ezredest kizárlólag a cél elérése érdekli, emberei sorsa egyáltalán nem. Ezért már az indulás pillanatától kezdve éles ellentét alakul ki közte, és a csapat orvosa, Kendall őrnagy között.

Aztán a Főnix és a Hálózat TV-ken január 28-án hétfőn Lovasok lesznek a viharban, már persze képletesen: Charlie-t, egy vadnyugati banda vezetőjét az egyik társa, William meglövi és otthagyja az egyik fegyveres rablás helyszinén. A sebesült Charlie-t elfogják, és börtönbe zárják. Ez alatt menyasszonya Maria feleségül megy Hamilton Monroe-hoz, aki ezáltal hozzájut a lány családi örökségéhez. William, hogy pénzhez jusson elrabolja Mariát és aranyban kéri férjétől a váltságdíjat. Monroe a szabadlábra helyezett Charlie-t bízza meg, hogy szabadítsa ki Mariát a fogságból. A férfi összeszedi régi bandáját és William nyomába ered.

Legendás lovasokat mutatnak a Duna televízióban január 27-án vasárnap 15:00-kor.

Az Animal Planeten a lovassport szerelmesei - Széna és nyári napsütés című epizódot vetítik 23-án és 30-án szerdán, 10 órai kezdettel, utána pedig fél 11-től a Lovas Kalandok 10.-ik epizódja következik.

Lovas világkupa lesz a SportKlubon 25-én pénteken 18:30 és 29-én kedden hajnali 5 órai kezdettel.

Messze egy szép vidéken van egy hely, a Horseland Lovasklub, zöld legelőkkel és hegyi ösvényekkel, az erdőn keresztül. Három 11 éves kislány és egy velük egykorú kisfiú kalandjait követhetjük végig a Minimaxon, január 18. péntektől vasárnapig, 12:15, 14:40 és 19:10 órai kezdetekkel.