Nyitólap > Ajánló >

Heti programajánló

2008 április 2, szerda

Lesz Voltizsünnep, lesznek díjlovas és díjugrató versenyek, Sárffy Tamás és Viktor Fröshl Natural Horsemanship tréningjei, Dallos Gyula, Tuska Pál és Prutkay Zoltán edzőtáborai. És persze az elmaradhatatlan Horseland Lovasklub.


Tud lovas programról, amiről mi nem? Esetleg Ön is szervez ilyesmit? Kérjük írja meg nekünk, és mi megjelentetjük.


Voltizsünnep

5.-én és 6.-án ismét megrendezésre kerül a lovastornászok hagyományos idénynyitó versenye, a Budapest Bajnokság, ám ez évben színes programokkal tarkított, különleges eseményre lehet számítani. A versenyt rendező Budapesti Lovas Klub nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mintsem hogy kilépve a szülőknek, rokonoknak és ismerősöknek megtartott „házibajnokságok” sorából, szélesebb tömegekkel is megismertesse és megkedveltesse a lovassportnak ezt a méltatlanul mellőzött ágát. Részletek erre.

Díjlovaglás

A Pest Megyei Bajnokság. 1. fordulóját (CDN-B*) tartják Dr. Bartha László emlékverseny néven Simonpusztán 5.-én és 6.-án, 6.-án pedig a Debreceni Lovasakadémián pedig Regionális Díjlovas verseny lesz.

Díjugratás

5.-én Üllőn, 6.-án Tahitótfalun, a Bodor Majorban lesz díjugrató verseny.

Natural Horsemanship - természetes lókiképzés

Sárffy Tamással lesz Sa Natural Horsemanship tanfolyam Pécs-Darányban a Selyem Ranchon április 4-6-ig, illetve Botfán 11-13-ig. Erről többet pedig itt tudhat meg.

Viktor Fröshl műhely is lesz 18-20-ig Simonpusztán. Részletek erre.

Edzőtáborok

Díjlovasok, díjugratók, militarylovasok és az idomítás iránt érdeklődők számára tart edzőtábort Dallos Gyula április 2-án és 3-án Simonpusztán. Részletek erre.

Április 4.-én és 5.-én pedig Tuska Pál és Prutkay Zoltán Bábolnán. További információk. Tuska Pál április 18-20 között Koroncón a Cavaletti Lovas Clubban is tart edzőtábort. Részletek erre.

További rendezvények

Otthon maradóknak

Legendás lovasokat mutatnak a Duna televízióban 4.-én pénteken 15:15-kor.

Újra Horseland lovasklub a Minimaxon április 3.-tól 9.-ig, hétköznap 12:05 és 19:10-es kezdetekkel, hétvégén pedig 15:40-től.

A britt könnyűlovasság támad és elpusztul április 1.-én kedden a TCM műsorán 7:10-től: a 27. brit ulánus ezred útja Indiában veszi kezdetét, s egy oroszországi völgyben ér véget, ahol a 600 lovas egy több, mint 20000-es túlerőt felvonultató orosz tüzérségi állás ellen támad.

9.-én szerdán reggel 8-tól az MGM műsorán Lovaskatonákat vetítenek: 1863 áprilisában Marlowe ezredes azt a parancsot kapja, hogy három lovasszázaddal hatoljon be 500 km mélyen az ellenséges Konföderáció területére, és közben minél több vasútvonalat tegyen használhatatlanná. A rendkívül veszélyes küldetést erőltetett menetben kell végrehajtani. A fanatikus ezredest kizárlólag a cél elérése érdekli, emberei sorsa egyáltalán nem. Ezért már az indulás pillanatától kezdve éles ellentét alakul ki közte, és a csapat orvosa, Kendall őrnagy között.