Nyitólap > Ajánló >

Heti programajánló

2008 április 16, szerda

A nyitott lovardák programsorozatban rengeteg nyílt nap lesz a hétvégén, de lesznek edzőtáborok is: Fritz Gaulhofer, Tuska Pál és Jenny Vennstra edzi Önöket. Sárffy Tamás és Viktor Fröshl pedig természetesen lovat képez.


Tud lovas programról, amiről mi nem? Esetleg Ön is szervez ilyesmit? Kérjük írja meg nekünk, és mi megjelentetjük.


Nyitott lovardák

A rendezvénysorozat keretében a hódmezővásárhelyi Dél Alföldi Lovasudvarban, Nemesvitán az Equital Lovasudvarban, Kiskunhalason a Halasi Lovasiskolában, Móron a Hétkúti Lovasparkban, Nyírcsaholyban a Hunor Lovasközpontban, Újlengyelben az Akác tanyán, Gödöllőn a Monarchia Panzió és Lovasközpontban, illetve Gyomaendrődön a Telekparti Szabadidő és Lovasparkban lesz nyílt nap a hétvégén

Itt ragadjuk meg az alkalmat, hogy szíves figyelmükbe alánljuk Nyitott lovarda keresőnket, ahol megtudhatja a részleteket is.

Tavaszköszöntő Mutatványos Zöldvásár

Az idén is megrendezésre kerül Diósdon, csodálatos természetvédelmi környezetben, a rekultivált kőbányában, április 19-én szombaton, a "Tavaszköszöntő, diósdi mutatványos zöldvásár".

A kilátogatókat jobbnál jobb zenekarok, bábosok, mesélők, játszatók, gólyalábasok vásári mutatványosok, középkori lovagok, kacagtatók várják, és gondoskodnak arról, hogy jókedvünk idén se lohadjon. Itt a tavasz, és a természet zsendülésével idén is összejövünk telet űzni, bút feledni, s ha már néhány ezer ember korgó gyomorral így gondolja, akkor tele hassal az időt, velünk örömmel múlathatja.

A rendezvény programját itt olvashatja.

Natural Horsemanship - természetes lókiképzés

Sárffy Tamással lesz Sa Natural Horsemanship tanfolyam Zsámbékon a Nagy Lovasudvarban 18-20-ig. Erről többet pedig itt tudhat meg.

Viktor Fröshl műhely is lesz 18-20-ig Simonpusztán. Részletek erre.

Edzőtáborok

Fritz Gaulhofer tart edzőtábort 16-18 között Hidegségben az Ilona majorban.

18 és 20 között pedig a Cavaletti Lovas Clubban, Koroncón Tuska Pál edzi a jelentkezőket. Részletek erre.

Végül, de nem utolsósorban Jenny Vennstra is tart Fríz lovaknak edzőtábort 25 és 27 között Bábolnán. Részletek erre.

Otthon maradóknak

A középkori tornákra gondolva egy szeretett hölgy kegyeiért lándzsával egymásnak rontó páncélos lovagok képe merül fel bennünk. Az európai középkor igazi lovagi tornái azonban sokkal félelmetesebb eseményen alapultak, ez volta a mĂŞlée. Ebben a két csoportra osztott lovagok korlátok nélküli verekedést folytattak, amelynek célja az ellenség elfogása volt, de nem megölése, valamint a hírnév megszerzése. A mĂŞlée-k közben a világ legnagyobb lovagja címet elnyerő harcos William Marshal volt, aki meglehetősen alacsony sorból származott, de aki a küzdőtéren hírnevet, vagyont, fiatal feleséget, végső soron pedig Anglia régensi címét szerezte meg. Ennek az embernek az élettörténetén és a mĂŞlée dramatizált rekonstrukcióján keresztül a film bemutatja azoknak a férfiaknak a taktikáját, akik a tornán részt vettek, bemutatja páncélzatukat, fegyvereiket, és segítségével átérezhetjük a korai középkor e rendkívüli és eléggé lenézett eseményének hangulatát. Legnagyobb lovag, színes angol dokumentumfilm, Viasat History, 23 szerda, 19:00.

Újra Horseland lovasklub a Minimaxon április 17.-től 23.-ig, hétköznap 08:35, 12:00 és 19:05-ös kezdetekkel, hétvégén pedig 12:00-tól és 15:35-től.

Legendás lovasokat mutatnak a Duna II televízióban 23.-án és 24.-én 17:05-től.

Az eurosporton 16.-án 22:10-től, 23.-án 18:20-tól Lovas klub.