Nyitólap > Ajánló >

Heti programajánló

2008 április 23, szerda

Fogathajtó versenyek, nyitott lovardák, természetes lókiképzés tanfolyamok, edzőtábor fríz lovaknak... Mindenki megtalálja a kedvére való programot a következő héten.


Tud lovas programról, amiről mi nem? Esetleg Ön is szervez ilyesmit? Kérjük írja meg nekünk, és mi megjelentetjük.


XIII. Hintók Versenye - Mentes Autóház Kupa

Azon túl, hogy mára a régió egyik legrangosabb amatőr kettesfogathajtó versenye a maga 10 éves múltjával, a rendezvény már négy éve várja az ország alkotóit is. A Sárrét kistérségben, és más szomszédos településeken élők körében nagy népszerűségnek örvend a rendezvény, amely mára hagyományokat és az emberi értékeket összefogó multikulturális rendezvénnyé vált. A 2008. április 27-én megrendezésre kerülő XIII. Hintók Versenye - Mentes Autóház Kupa helyszínéül Sárbogárd Ifjúsági parkja szolgál.Részletek.

Nyitott lovardák

A hétvégén az Akadémia Lovas Iskola, a Bélápapuszta Lovasközpont és Fogadó, a Bottyán EQUUS Hungária Közhasznú Alapítvány, a Kecelhegyi Lovassport Közhasznú egyesület, a Lovastanya Szentmihálypuszta, a Maximum Lovas Klub, a Paripa Pihenő Park, a Silverado Crazy Cowboy Klub, a Tamarix Lovasudvar, a Tripla-X Lovassport Egyesület, valamint az Ördöglovas Sc tart nyílt napot.

Itt ragadjuk meg az alkalmat, hogy szíves figyelmükbe alánljuk Nyitott lovarda keresőnket, ahol megtudhatja a részleteket is.

Natural Horsemanship - természetes lókiképzés

Mészáros Gyula klubdélután lesz 25.-én Váckisújfalun, Sárffy Tamással lesz Sa Natural Horsemanship tanfolyam Kisrozvágyon május 2-4-ig. Erről többet pedig itt tudhat meg.

Edzőtáborok

Gömbös Endre tart díjugrató edzőtábort 27.-én Pécselyen a Csikós Lovasudvarban, Jenny Vennstra pedig Fríz lovakat edz 25 és 27 között Bábolnán. Részletek erre.

Fogathajtás

Pannonhalmán, április 26. tartanak versenyt. A versenyen kívül lesz hintó kiállítás, borkóstoló, és egyéb rendezvények is. Részletek erre.

Otthon maradóknak

A középkori tornákra gondolva egy szeretett hölgy kegyeiért lándzsával egymásnak rontó páncélos lovagok képe merül fel bennünk. Az európai középkor igazi lovagi tornái azonban sokkal félelmetesebb eseményen alapultak, ez volta a mĂŞlée. Ebben a két csoportra osztott lovagok korlátok nélküli verekedést folytattak, amelynek célja az ellenség elfogása volt, de nem megölése, valamint a hírnév megszerzése. A mĂŞlée-k közben a világ legnagyobb lovagja címet elnyerő harcos William Marshal volt, aki meglehetősen alacsony sorból származott, de aki a küzdőtéren hírnevet, vagyont, fiatal feleséget, végső soron pedig Anglia régensi címét szerezte meg. Ennek az embernek az élettörténetén és a mĂŞlée dramatizált rekonstrukcióján keresztül a film bemutatja azoknak a férfiaknak a taktikáját, akik a tornán részt vettek, bemutatja páncélzatukat, fegyvereiket, és segítségével átérezhetjük a korai középkor e rendkívüli és eléggé lenézett eseményének hangulatát. Legnagyobb lovag, színes angol dokumentumfilm, Viasat History, 24 csütörtök, 11:00.

Újra Horseland lovasklub a Minimaxon április 24.-től 30.-ig, hétköznap 08:55, 12:30 és 19:40-es kezdetekkel, hétvégén pedig 12:40-tőól és 16:00-tól.

Legendás lovasokat mutatnak a Duna II televízióban 24.-én, 28.-án és 30.-án 17:05-től.

Az eurosporton 30.-án 18:20-tól a Lovas Világkupát közvetítik a Svédországi Göteborgból.