Nyitólap > Lovas Bulvár >

Jock - a dokumentumfilm

2008 február 29, péntek

Egész estés dokumentumfilm készül a női zsokékról.


A film honlapja nyomán

A filmben teljes pompájában tárul fel majd a sportok királya, bemutatja a telivér versenyzés veszélyes világát, és a kevés női zsoké harcát a versenyzés jogáért.

A film olyan ismert női zsokékat mutat majd be, mint Mary Bacon, aki több, mint 50 csontját eltörte, meztelenül pózolt a Playboyban, ezenkívül még Ku Klux Klán szimpatizáns is volt, Robyn Smith, a Hollywoody sztárjelölt, aki zsokévá lett, vagy mint Barbara Joe Rubin, az első nő aki férfiakat is legyőzött, és első 22 versenyéből 11-et megnyert. A Jock bátor női lovasokról szól, verseny nyerő izgalmakól, pályafutások végét jelentő bukásokról.

"Az ő történetüket még senki sem mesélte el" mondja Linda Ellman a film egyik, Emmy-díjas producere, aki "On Native Soil" címen Oszkár-díjra jelölt dokumentumfilmet készített 2005-ben a Word Trade Center áldozatainak családtagjaival.

Patty "P.J." Cooksey, minden idők második leghíresebb női zsokéja szerint ez a mű "álhatatosságra tanítja majd a fiatal nőket céljaik elérésében".

A filmet 2009-ben tervezik bemutatni.

Női zsokék ejtőernyősugrással akarják felhívni a figyelmet

Jenny Carr, Lucy Gardner és Claire Little áprilisban közös ejtőernyősugrással szeretné felhívni a világ figyelmét adománygyűjtésükre, amellyel egy 6000 Fontos terepen is közlekedni képes kerekesszéket szeretnének megvenni Sarah Gaisford számára.

Sarah tavaly december 20-án törte el Exeterben a gerincét, amikor verseny közben leesett a lováról.