Nyitólap > Hírek >

Kanizsai tervek

2008 január 22, kedd

Színvonalas lovasversenyeket ígér idén nyárra is a Kanizsa Lovasklub elnöke. Idén is lesz díjlovaglás, díjugratás és tereplovaglás versenyszámokból álló military bajnokság. Jövőre meg junior EB.


A Zalai Hírlap nyomán

A nyár lovasversenyeinek menetéről egyeztetett 17-én Marton István polgármester, a rendező Kanizsa Lovasklub és a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója, Feiszt Ottó és a fővédnök, Göndör István országgyűlési képviselő.

A mindenre kiterjedő közös beszélgetést a Kanizsa Lovasklub szorgalmazta, hogy az érintettek hangolják össze a munkájukat, világossá téve az elképzeléseket, s a jövő céljait. - A verseny technikai részét illetően mindenben egyetértettünk - így Marton István polgármester. - Az anyagi finanszírozásra még a későbbiekben visszatérünk. A 2008-as versenynaptár tervezésekor a Kanizsa Lovasklub az előző év tapasztalataira épített. Tavaly a szakma és a nézők is elégedettek voltak a Csónakázó-tó partján vágtató paripákkal, ezért június 20-22-ig megrendezik a díjlovaglás, díjugratás és tereplovaglás versenyszámokból álló 15. militaryt, melyre ezúttal is számos ország lovasait várják.

"A pályát folyamatosan fejlesztenünk kell, hogy 2009-ben a junior Eb-t meg tudjuk rendezni" mondta Végh Csaba, a Kanizsa Lovasklub elnöke. "Nálunk lesz a nyugat-dunántúli bajnokság, egy időben tartjuk a megyei díjugrató finálét is."

"Időben egyeztettünk, így a pálya szakértő kialakításánál szívesen segítünk" folytatta Feiszt Ottó, a Zalaerdő vezérigazgatója. "Ez egy látványos és színvonalas verseny, mely öregbítheti a város jó hírnevét, s fellendítheti a tó környékének látogatottságát is. Az idén is számos rangos verseny lesz a Csónakázó-tónál."