Nyitólap > Hírek >

Díjugrató országos bajnokság, Kaposvár

Százötven ló versenyzett

2008 július 15, kedd

Százötven ló versenyzett a hétvégi kaposvári díjugrató országos bajnoki minősítő fordulón. A három napos viadalon az öt-hat éves lovak szerezhettek minősítést.


A KaposPont nyomán

"Az 5 és 6 éves lovak minősítő versenyszámai kerülnek lebonyolításra mindhárom nap, illetve a megyei bajnokság B1, B2, B3 kategóriái, melyeket amolyan töltelékversenyszámokként funkcionáltak. És természetesen az országos versenyben megy az A1, A2 és A3 versenyszámok, amelyek minőségében más számok, kategóriában nehezebbek." sorolta Csór Zoltán bíró, a Somogy Megyei Lovas Szövetség elnöke.

Az ország egész területéről érkeztek versenyzők, a házigazda kaposváriak is szép számmal képviseltették magukat, ráadásul a szereplésükre se lehetett panasz.

"Tegnap nagyon jól mentek a lovak, az egyik fiatal lovammal megnyertem az öt éves minősítőt, a másikkal a hat évest, és A1-ben egy öregebb lovammal 3. lettem" mondta Szabó Anita a Kaposvári Lovas Akadémia SC versenyzője. "Számomra ez nagyon fontos, mert nyár végén lesz a fiatal lovak döntője Mezőhegyesen és ez egy lehetőség, hogy minősüljenek, és mivel el vagyok maradva, mert nem tudtam a nyár elején annyit versneyezni, itt tudom bepótolni."

A tavaly tavasszal átadott szabadtéri pálya mindenkinek tetszett, egyes vélemények szerint ez az ország egyik legszínvonalasabb pályája.

A versenyen összesen 37 versenyszámban hirdettek győztest, a házigazda Lovasakadémia SC sportolói összesen három aranyérmet szereztek.