Nyitólap > Hírek >

Ifjúsági lovastusa

Cél a skóciai EB

2008 július 15, kedd

Megnyerte Magyar Lovastusa Szövetség ifjúsági országos bajnokságát, most az augusztusi Európa-bajnokságra készül. A 15 éves Schaller Eszterrel beszélgetett a KaposPont.


A KaposPont nyomán

Az alma nem esett messze a fájától, hisz édesanyja is lovagol, édesapja pedig az olimpikon lovastusázó, Schaller Gábor.

"Napi öt lovat lovagolok le, egy órát dolgozok velük, ez bőven elég nekik, hogy felkészüljenek egy military versenyre" avat be Eszter az edzéstervébe.

Öt éves korában kezdte a lovaglást, a Póni Klub országos bajnokságokon jöttek az első eredményei. Két éve az ifjúsági országos bajnokságon második a helyet szerezte meg, valamint tanintézeti aranyérmet nyert egyéniben és csapatban is. Néhány hete pedig ifjúsági magyar bajnok lett a Miskolc melletti Kisgyőrben.

"Ebben az évben elég népes volt a mezőny, erősek voltak a versenyzők is, de a legtöbbnek nem volt szerencséje most, akik esélyesek lettek volna." véli.

Ő viszont remekül teljesített, már a díjlovaglás után vezetett, és innen már sikerült megőriznie első helyét.

A kaposvári Munkácsy Mihály gimnázium angol kéttannyelvű tagozatának tanulója már az Európa-bajnokságra készül, amit augusztus második hétvégéjén rendeznek Skóciában. Tavaly a svájci kontinensviadalon a középmezőnyben végzett, akkor csak a díjlovaglásban hibázott.

Egyszer az olimpián is szeretne indulni.