Nyitólap > Hírek >

Fedettpályás díjugrató bajnokság

Kaposvári aranyak a Lovasakadémián

2008 december 3, szerda

Hétvégén Kaposvárott negyedik fordulójához érkezett a fedeles téli kupa díjugrató versenysorozat. A kétnapos minősítő viadalon 19 versenyszámban mérethették meg magukat a lovasok. A hazaiak jól szerepeltek, összesen hat aranyérmet nyertek.


A KaposPont nyomán

A téli fedettpályás bajnokság továbbra is népszerű a díjugratók körében. A kétnapos kaposvári minősítő verseny első napján 128, míg másnap csaknem 100 startot regisztráltak a szervezők.

Fotó: KaposPont

"Ennek a versenysorozatnak a döntőjére április első hétvégéjén kerül sor, most a hazai versenyzők csak az itthoni minősítő versenyeken vesznek részt, és ha szükség lesz még más helyszínekre is elmenni a minősüléshez, akkor inkább a tavaszi fordulók alkalmával fogjuk ezt megtenni" mondta Szarka Ferenc szervező.

Szinte az összes kategóriában indultak a hazaiak, a kaposvári Lovasakadémia SC-s versenyzői is. "Hatéves kategóriában indulok, illetve fiatal lovas kategóriában, megpróbálom a legjobbat nyújtani" mondta Eszes Ferenc. "Fontos, hogy jól szerepeljünkk, mert ez egy minősítő verseny és ettől függ, hogy szerepelünk-e a döntőn, vagy nem."

A somogyiak végül jól helytálltak, összesen hat aranyérmet szereztek. A Lovasakadémia SC versenyzője, Egyed László két első és két második helyet is elkönyvelhetett. A Zselic Farm KFT sportolója, Kövy András pedig két első, két második és egy harmadik helyezésnek örülhetett.

Kategóriájában első lett még Széplábi Fülöp Tamás. A házigazdák még további értékes dobogós helyet szereztek: Halasi Olivia például három ezüstöt is begyűjtött és Kurnyák Ágnes is nyert egy ezüstérmet a kétnapos minősítő versenyen.

A versenyeredményeket a díjugratás.hu oldalon találhatja meg.