Nyitólap > Hírek >

Fedettpályás díjugrató bajnokság

Újra Kaposvár

2009 február 2, hétfő

A fedett pályás díjugrató bajnokság idei második fordulójának adott otthont a kaposvári lovasakadémia. A kétnapos verseny során 120 lovas és 80 ló versengett, a szervezők csaknem 300 startot regisztráltak. A házigazda Lovasakadémia SC sportolói ezúttal is sok értékes helyezésnek örülhettek.


A KaposPont nyomán

A fedeles téli kupa díjugrató versenysorozat hatodik állomásának a kaposvári Lovasakadémia volt a színhelye.

"Most nagyon sokan jöttek. 80 lovat neveztek, ez kb. 120 sportolót jelent és a két nap során közel 300 startot fogunk lebonyolítani" mondta Szarka Ferenc versenyigazgató a KaposPontnak.

A KaposPont videója

Sós Attila a Havasi Lovas Klubból a következő szándékkal vett részt a viadalon: "Zömében fiatal lovakat hoztam, abból a célból, hogy hozzászoktassam a versenykörülményekhez és a nyári versenyekhez, hogy felzárkózzanak kicsit idegen pályákon." A barcelonai és az atlantai olimpiát is megjárt sportoló azt mondja: leginkább a hideggel kellett megküzdenie.

"Először is a mínuszok jelentik a legnagyobb problémát, mert a nap végére már teljesen átfagyunk, a lovaknak annyival könnyebb, hogy nekik kb. 30-40 percet kell kibírni, de egy lovasnak reggeltől estig."

A kaposvári Ifj. Kövy András az első versenynapon hat számban, hét lóval szerepelt. "Ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy a fiatal lovaimat és a téli pihenő után az idősebb lovakat formába hozzuk, valamint, hogy a tavaszi nagyobb versenyekre felkészüljünk. Ez tehát egy fontos felkészülési verseny a számomra."

A házigazda Lovasakadémia SC sportolói értékes helyezéseknek örülhettek. Révész Ágnes és Kajus Dániel egy-egy első helyet szerzett. Orcifalvi Borbála, Rostási Imola és Halasi Olívia pedig bronzérmet nyertek. A minősülést egyébként már minden kaposvári lovas megszerezte az áprilisi országos döntőre, amit szintén Kaposváron rendeznek.

A versenyeredményeket a díjugratás.hu oldalon találhatja meg.