Nyitólap > Lovas Bulvár >

Mr Bean jobban van

2008 március 17, hétfő

Mr Bean-t még 2005 decemberében támadták meg egy szikével. Felépült a sérüléseiből, de március 24-én lép utoljára a nagyközönség elé. Hősünk egyébiránt lóból van.


A Cotsworld Journal nyomán

Pénteken írtunk arról, hogy a csillagok háborúja szereplőinek nevét milyen sok ló viseli. Azóta elég sok levelet kaptunk, és mi is körülnéztünk az ügyben a világban. Így találtunk Mr Bean-re, aki ellentétben Rowan Atkinsonnal, egy ló.

A mi Mr Bean-ünk 21 éves, és nyugdíjba készül. Eddigi munkássága során sok ezer angol fontot gyűjtött össze állatvédelmi és egyéb jótékonysági célokra.

Az egyik legemlékezetesebb fellépése az volt, amikor egy kerékpárossal versenyzett, hogy támogatást szerezzen Luke Jeffrey, egy 15 éves vízbe fulladt gimnazista emléktáblájához.

Utolsó fellépésével a kék kereszt számára gyűjt támogatást, de tulajdonosa, Barbara Keane azt az üzenetet is fontosnak tartja, hogy az öreg lovak is képesek örömet szerezni gazdáiknak, nem szabad csak a koruk miatt lecserélni őket.

"Azt szeretném, ha az emberek végiggondolnák ezt, mielőtt vágóhídra küldik öreg lovukat" mondta. Ő amúgy is közvetlenül megtapasztalta az emberi gonoszságot, amikor lovát megtámadták. A ló olyan súlyosan megsebesült, hogy sokan azt mondták, hogy a legjobb lenne elaltatni. Barbara egy évig gondozta, míg sikerült teljesen meggyógyítania.