Nyitólap > Hírek >

A ló ünnepe - 3. nap

2008 október 19, vasárnap

Kihirdették a gyermekrajzpályázat győztesét, teltház előtt lépett fel a Cadre Noir.


Hatalmas érdeklődés kísérte a megújult Budapesti Vásárközpont átadása alkalmából október 17. és 19. között megrendezett Equifest-A Ló Ünnepe kiállítást, a hozzá kapcsolódó szakmai programokat és a hazai és külföldi lovasok bemutatóit. A Cadre Noir de Saumur előadása mind két alkalommal telt ház előtt zajlott, mintegy tízezer néző élvezte a Francia Nemzeti Lovasiskola különleges bemutatóját az új G pavilon lelátójáról.


György Miklós, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója köszönti a rajzpályázat nyertesét

Sikeres volt a kiállítás is, elsősorban a lovak, lovasruházati termékek, illetve a lovas tanyák, panziók kínálata váltotta ki a legnagyobb érdeklődést. Volt olyan francia lótenyésztő, aki az Equifest alatt valamennyi lovát értékesítette.

A lovas esemény szó szerint az egész országot megmozgatta a gyermekrajzpályázat kapcsán is. A kiállítás zárónapján vehették át a díjakat a mintegy háromezer pályázó közül a legjobb művek alkotói. Jutalmuk több értékes ajándék mellett egy sétarepülés volt a Dunakanyar fölött.

A pályamunkákat itt tekinthetik meg

Az Equifestnek hagyományt kíván teremteni a szervező HUNGEXPO Zrt. Előreláthatóan jövőre is októberben fogadja majd a kiállítókat és a látogatókat.