Nyitólap > Hírek >

Országos bajnokság, 2008

Orbán nyerte a lovastusát

2008 szeptember 2, kedd

Pénteken kezdődött és vasárnap délután ért véget a lovastusa országos bajnokság döntője Kaposváron, a lovasakadémián. Három napon át a küzdöttek az ország legjobbjai a szabadtéri lovascentrumban, és a több szempontból is egyedülálló tereppályán.


A Kapospont nyomán

A military, avagy a lovastusa az egyik legnehezebb lovas szakág. A versenyek három részből állnak, az egyes számokban elért eredmények összesítése után hirdetnek győztest. A versenyek első napján a díjlovaglás szerepel a programban, de a lovak és a lovasok dolgát leginkább a tereppálya nehezíti meg, bár a díjugratás sem túl könnyű.

A hétvégi kaposvári viadal résztvevői egy igazán nézőbarát tereppályán mérték össze tudásukat: a Lovasakadémia szakamberei által épített pálya a lelátókról teljes egészében belátható volt.


Fotó: Kapospont

A lovak és a lovasok dolgát alaposan megnehezítette a kemény talaj és a technikás pálya.

Herczegfalvi Tibor örül annak, hogy sok fiatal szerencsét próbált a viadalon. "Nagyon megfiatalodott a mezőny, jó nézni a fiatal, lelkes lovasokat. Sok a tehetséges ló, és talán ez a nehéz számokban is megmutatkozik majd" véli az egykori olimpikon.

A Lovasakadémia nem titkolt célja, hogy minél több lovasa kijusson csapatban a londoni olimpiára. A hétvégi magyar bajnoki döntő ehhez igazán jó erőfelmérő volt.

A kaposváriak nagy tehetsége, Egyed László esélyeshez méltóan szerepelt az első napon. A díjlovagló számban mindegyik lovával jól teljesített, így nagy reményekkel várta a folytatást.

A válogatott sportoló a terepen viszont hibázott, így elúszott az esélye a sikerre. Egyed a kezdő lovak bajnoksága és az egycsillagos nemzetközi viadal megnyerésével vigasztalhatta magát.

A végső győzelmet és vele a magyar bajnoki címet a miskolci Orbán Gabriella érdemelte ki Cattani nyergében Pintér Vanda és Kaizinger Balázs előtt.