Nyitólap > Hírek >

Jótékonysági árverés a lovasterápia megsegítésére

Húszezret ér Lázár Vilmos kabátja

2008 december 21, vasárnap

A többszörös fogathajtó-világbajnok Lázár testvérek által felajánlott személyes- és emléktárgyakat árverezték el a 2008. november 26. és december 14. között meghirdetett online jótékonysági akció keretében. A befolyt összegből a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítványt támogatják, akik sérült emberek gyógyítását, rehabilitációját segítik elő.


Az idei OTP Lovas Világkupán népszerűsítették először széles körben azt a jótékonysági licitálást, mely az alapítvány támogatásán kívül felhívja az emberek figyelmét az úgynevezett terápiás lovaglás fontosságára.

Az OTP Bank az 1997-ben alakult Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítványt több éve támogatja, mert fontosnak tartja a lovasterápia alkalmazását hazánkban. Ez a módszer lehetővé teszi a sérült gyerekek komplex fejlesztését olyan területen, ahol a ló már nem eszköz, hanem aktív cselekvőtárs. Az állattokkal kialakított bensőséges kapcsolat a beteg gyermekek felépülését hatékonyabbá teszi és jobban elősegíti a gyógyulás folyamatát.

A licitre 2008. november 26. és december 14. között került sor a www.otpjotekonysag.hu oldalon, ahol a Lázár testvérek különböző személyes tárgyait lehetett megvásárolni.

Új tulajdonosra talált az a kalap, melyet Lázár Zoltán hordott első négyes fogathajtó világbajnokságán 2004-ben Kecskeméten, ahol aranyérmet sikerült szereznie. A legmagasabbra licitált darab Lázár Vilmos kabátja volt, melyet a Lengyelországban megrendezett XII. Kettesfogathajtó Világbajnokságon viselt. Erről a versenyről aranyéremmel távozott a magyar fogathajtó.

A jótékonysági licitből befolyt összeget az OTP Bank 500 000 forintra egészítette ki. Az adományt a Lázár testvérek jelenlétében december 18-án adták át a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány vezetőjének, Bozori Gabriellának.

Tájékoztatatlanság

Az egész lovas világkupa sajtójára egyfajta furcsa kettősség nyomta rá a bélyegét: egyfelől minden tele volt a rendezvény hirdetéseivel, másfelől viszont konkrét, részletekbe menő információt alig-alig lehetett találni.

Ez a licit sem kapott elegendő nyilvánosságot, jellemző, hogy a legtöbbre licitált kabátra is mindössze nyolc licit volt, három embertől.