Nyitólap > Hírek >

Jövőre adják el a lovit

2007 december 27, csütörtök

Jövőre adja el a magyar állam a Nemzeti Lóverseny Kft.-t, valamint a Magyar Lóversenyfogadás Kft-t értesült a Magyar Nemzet.


A Magyar Nemzet nyomán

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. igazgatótanácsa december 19-i ülésén nem tárgyalt a kiírásra beérkezett egyetlen pályázatról. A pályázó a Kincsem Park mellett Alagon is komoly ingatlanvagyonhoz juthat.

A pályázatot a Népszabadság szerint annak a Winkler Mártonnak az érdekeltségei adták be, aki az alagi lóversenypályát is birtokolja. Utóbbit az üzletember két éve szerezte meg, az akkori sajtóhírek szerint 760 millió forintért. Ugyan nem az egész alagi lovassport-központot, csupán annak 54 hektáron elterülő, téli edzésekre is alkalmas pályáját vásárolta meg, a helyszínen azonban további 112 hektáros ingatlanegyüttes is található. Ez jelenleg az NL Kft. tulajdonát képezi, ám ha a még állami társaság elkel, annak vagyona is átszáll a vevőre.

Az NL és a lóversenyfogadás- szervező kft. együttesen nagyjából 2,5 milliárd forintba kerül, míg a fogadásszervezés húszéves működtetői joga évi legalább 500 millió forintos koncessziós díj befizetésével jár. Utóbbi azt jelenti, hogy az időtáv alatt legkevesebb 10 milliárd forintot kell kitermelnie a pályázat nyertesének. A befektetőnek emellett vállalnia kell a versenynapok megtartását, a jelenlegi munkavállalók továbbfoglalkoztatását, valamint nem idegeníthet el üzletrészeket sem.