Nyitólap > Hírek >

Tizenötezer ember szava

Ötletek az MNV-nek

2008 júnuis 16, hétfő

Eddig tizenötezren írták alá a bonyolult nevű Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért társadalmi összefogás kiáltványát. A szervezők most szeretnének bekapcsolódni a Nemzeti Vagyonkezelő lóversenyzéssel kapcsolatos terveinek a kidolgozásába.


A lóversenyzés blog nyomán

a múlt hét szerdáján telefonon tájékoztatták a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt vezetését az Összefogás létéről és céljairól.

Elmondták, hogy Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért néven társadalmi kezdeményezést indítottak, valamint hogy a lóversenyzésben szereplő, közreműködő és a lósporttal szimpatizáló emberek tömege a sajtóértesülések alapján aggodalmát fejezi ki a Kincsem Park és Alag ingatlancélú hasznosításának hallatán, valamint az aláírók nevében tájékoztatást kértek az MNV-ben előkészítés alatt lévő privatizációs tervekről.

Száraz Gábor, a vagyonkezelő kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a Nemzeti Lóverseny Kft. jelenleg nem rendelkezik elfogadott üzleti tervvel a 2008-as évre, így a hosszútávú koncepció megalkotása és a privatizációs kiírás még várat magára. Viszont hangsúlyozta, hogy a közel egymilliárd forintos veszteség tovább nem finanszírozható. Elmondta továbbá, hogy egy szakmai stáb dolgozik az MNV berkein belül a lóversenyzés hosszútávon is fenntartható stratégiáján.

Arra a kérdésre, hogy mi módon tudnának bekapcsolódni a munkába és előterjeszteni a szakmai szervezetekkel is egyeztetett elképzeléseinket, azt a javaslatot adta, hogy írjanak levelet Tátrai Miklós vezérigazgatónak. ezt az összefogás meg is tette.

Titkos tervek

Arról, hogy az összefogás mi módon képzeli el a hazai lóversenysport működtetését, mi is érdeklődtünk levélben a szervezőknél, de elérhetetlennek bizonyultak.

Lovakról az ország házában

Május 26-án Medgyasszay László fideszes képviselő a bábolnai ménes ügyében interpellálta a pénzügyminisztert azt állítván, noha az eladását törvény tiltja, mégis botrányoktól hangos a ménes ügye.

Veres János pénzügyminiszter reagálásában azt mondta, a képviselő állításait nyilvánvalóan sajtóhírekre alapozza, amiknek semmi alapja, a ménes veszélyben nincsen. A képviselő, de a parlament se fogadta el a választ, így annak megtárgyalását kiadták a költségvetési bizottságnak.