Nyitólap > Hírek >

Élőlánc a Kincsem Parkért

2008 június 30, hétfő

Az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület 2008. július 6-án, 12:00-14:00 óráig figyelemfelkeltő, békés megmozdulást tart, melynek keretében élőláncos szimbolikus védelmi vonalat alkotnak a Kincsem Park főbejárata és a Kerepesi út közötti sétányon.


A lóversenyzés blog nyomán

A demonstráció ideje alatt a Kincsem Parkba való bejutást semmilyen módon nem tervezik akadályozni, céljuk kizárólag a figyelemfelkeltés a Kincsem Parkot fenyegető nemzeti vagyon kiárusításának veszélyére.

Mielőtt bárki a részvétel mellett dönt, olvassa el a részvételi feltételeket: Az élőlánc megmozdulásra ne hozzon magával semmiféle fegyvert vagy az emberi élet kioltására alkalmas eszközt. Az élőlánc megmozduláson ne viseljen magán tiltott önkényuralmi jelképet. Az élőlánc megmozdulást méltóságteljes nyugalomban tervezik tartani, kérik ez okból a szélsőséges megnyilvánulások mellőzését.

Menetrend

12:00-12:45 gyülekezés, „A Kincsem Park NEM ELADÓ!" demo-lapok kiosztása

12:45-13:00 beszédek, eligazítás

13:00-13:30 az élőlánc felállítása, melyben lovak is résztvesznek

13:30-13:45 az élőlánc fenntartása, demo-lapok láthatóan tartása

13:45-14:00 élőlánc felbomlása

14:00-16:00 információs pultoknál tájékoztatás, szórólapozás

A demonstráció a Kincsem Parkban is folytatódik

Kérjük a demo-lapokat senki ne dobja el. A versenynap folyamán többször is használni tervezik, ezzel is egyértelművé téve a média és a döntéshozók számára, hogy a Kincsem Park véleményük szerint nem eladó.

Amikor a hangszórókból elhangzik „Az indító felszólította a lovasokat starthelyeik elfoglalására" felhívás, a demo-lapokat a magasba tartjuk, hogy a fotóriporterek és a kamerák is jól lássák: a 83 éves Kincsem Park közös kulturális örökségünk, ezért megvédjük pályát a bezárástól.