Nyitólap > Hírek >

Lassú víz partot mos

Tárgyalnak az MNV-vel

2008 november 13, csütörtök

Az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövöjéért Egyesület eddigi munkájának megvan az első kézzelfogható eredménye: a Nemzeti Vagyonkezelő részéről fogadták az Egyesület képviselőjét.


A lóversenyzés blog nyomán

A bonyolult nevű egyesület és a Nemzeti Vagyonkezelő zRt. (MNV) illetékesei közötti több, mint egy órás megbeszélésen szóba kerültek a magyar lóversenyzés legfontosabb problémái, és a legsürgősebben megoldandó feladatok. A tárgyalás keretében az egyesület átadta azt a stratégiai tervezet, amely szerintük alkalmas lehet a lóversenyzés helyzetének hosszútávú rendezésére.

Vágtató ló a Kincsem Parkban - Nem sietik el - Fotó: Kovács Gábor, Nemzeti Lóverseny

Az MNV Zrt. képviselői megerősítették azt az információt, miszerint minden erejükkel a lóversenyzés folyamatosságának fenntartásán dolgoznak, ennek érdekében figyelembe veszik az Összefogás által képviselt lóversenyszakma javaslatait is.

A stratégiai tervezet legfontosabb elemeként a felek egyetértettek abban, hogy elsőszámú feladat a lóversenyzést szabályozó törvények, rendeletek újrafogalmazása és egységesítése. Ehhez elsősorban az ágazat fő tevékenységeinek szétválasztása szükséges, úgymint versenyrendezés, versenyszervezés, fogadásszervezés, tréningeztetés, ingatlanhasznosítás és törvényességi felügyelet.

Közös pontként hangzott el a lóversenyzés, mint minőségi szolgáltatási termék meghatározása és létrehozása, mely nélkül értelmetlen dolog országos fogadóhálózatról vagy marketing kampányról beszélni.

A 2009-es szezonról a vagyonkezelő munkatársai annyit árultak el, hogy az év folyamán mindenképpen terveznek valamiféle változtatást. Ennek pontosítása a további tárgyalások során történik majd.

Ha elég nagy a nyomás, egy állami szerv is szóba áll a civilekkel

15.000 támogatóval és a szakmai szervezetek egyetértésével az Összefogás az államosítás óta (1949) a legnagyobb civil kezdeményezés, amely eltökélt a 181 éves lóversenyzés társadalmi presztízsének visszaállításában és a profi, üzleti alapú versenyrendezés bevezetésében.

Az MNV zRt. először kivárásra játszott, hátha elül a tavalyi privatizációs kisérlet okozta felháborodás. Az akkor létrejött egyesület viszont nem oszlott fel, kénytelenek lettek végül szóba állni velük.

Támogatókat keresnek

Történelmi lehetőség előtt áll a hazai lóverseny-társadalom. Egy széles tömegbázison alapuló egyesület eséllyel pályázhat a hazai lóversenyzés működtetésére kiírandó pályázaton. Az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért mozgalom egyszer már megmutatta erejét, amivel meg tudtuk akadályozni a Kincsem Park bezárását és a lóversenyzés felfüggesztését. Most annak jött el az ideje, hogy mindazok személyes részvételükkel támogassák az Összefogás munkáját, akik hisznek a lóversenyzés jövőjében és ennek érdekében változást akarnak.

Alapító tagok: Bus Antal, Hegedűs Zsolt, Horváth Zalán, Kovács Sándor, Krebs András, Nagyváry Andrea, Pécsi István, Sárközi Péter, Takács Zoltán, Thury György.

Jelentkezni az egyesületbe az itt található jelentkezési lap kitöltésével lehet.