Nyitólap > Kiskarácsony >

Megmentette a lovat a vágóhídról

2007 december 20, csütörtök


A tuesday's horse nyomán.

Hunterra igencsak rájárt a rúd. A ló reszket, a nyak és a hát találkozásánál eltörtek a csontjai. A szőrén még most is látszódnak a korábbi vágások és horzsolások nyomai. Tavaly a vágóhídra küldték.

De Anastasia Beechin számára mégis a világ legszebb lova. A 11 éves wakefieldi leány minden több mint két évig fillért félretett, amit születésnapjára, karácsonyra kapott, vagy papírgyűjtéssel szerzett, hogy megmentse a vágóhídról, és megvegye magának.

A sérülései ellenére nagyon szeretem - mondja. - Nem akartam új lovat. Vannak 30000 dolláros lovak is, de nekem ő kellett.

Anastasiának Dora Ferrari, a windkisti lovasközpont oktatója - akinél ő is több mint három éve tanult -, mutatta meg a lovat

Anastasia 2100 dollárt gyűjtött össze, de a jól képzett lovak több, mint 10000.be kerülnek. Ferrari ekkor azt javasolta neki, hogy forduljon a pennsylvaniai Another Chance 4 Horses alapítványhoz, amely a vágóhídra küldött lovak megmentésével foglalkozik.

Sokan nem is tudják, hogy milyen jó lovak is vannak a vágóhidakon - mondja Ferrari.

Érthetetlen, hogy Hunter, ez a herélt pej telivér miért került a vágóhídra. A ló jól képzett, és barátságos a gyermekekkel. Jóindulatú ló, szereti az embereket, ha simogatják. Magas ló, bár a bordái még mindíg kilátszanak. Bár már fél éve lábadozik, még mindig legalább száz kiló hiányzik róla.

Lovak számos okból kerülhetnek vágóhídra - a család nem képes többé eltartani, megsérülnek, vagy megbetegszenek, és a tulajdonos nem tudja vagy nem akarja kifizetni a gyógyításukat. Mary Martin szerint, aki a New England-i lovas segélyszervetnél dolgozik, és segített Huntert Massachusettsbe hozni, a családok néha nem is tudják, hogy az, akinek eladták a lovukat, a vágóhídra fogja küldeni.

Amikor Hunter árverésre került, annyira gyenge volt, hogy több embernek kellett felsegítenie. Csont és bőr volt, és legalább 300 kilóval soványabb a normálisnál. Négy hónapig ápolták, mielőtt hat hete átutaztatták volna Nort Andoverbe, ahová Anastasia születésnapja előtt két nappal érkezett meg.