Nyitólap > Lovas Bulvár >

Ilyen emberekkel vagyunk körülvéve

Mocsárba fullasztotta volna a lovát

2008 július 11, péntek

Egy kaposvári férfinak mocsárba hajtotta lovát, majd magára hagyta. A kancát a rendőrök, a Kecel hegyi Lovassport Egyesület tagjai és a Kötél Speciális Mentők mentették meg. Ezután a gazda visszakövetelte volna állatát.


A BorsOnline nyomán

Szeptemberben kezdődik a pere annak a férfinak, aki hat fokos vízben hagyta lovát még márciusban. A szerencsétlen állat nem bírt szabadulni a Kaposvár külterületén fekvő láp fogságából. Estére, mire a mentőcsapat odaért, a lónak már csak a feje látszott ki a vízből.


Csillag - lehúzta a mocsár (Fotó: Bors)

"Hevedert és köteleket raktunk az állat testére és azzal húztuk ki, aztán egy utánfutóra raktuk, és a Kecel hegyi Lovasport Egyesület istállójába vittük" mondta Meiszterics László az állatvédelemmel foglalkozó egyesület elnöke.

"Az állatorvos injekciót adott, a kollégáim pedig szalmával dörzsölték át az elgémberedett testet. Csillag, az öt éves kanca sokáig csak feküdt, enni is így tudott. Később csörlőkkel talpra állítottuk, mert egyedül nem bírt felállni, csak kapálódzott a földön. A ló ekkor, szó szerint gebe volt, még patkója sem volt. A testén ütések nyomai látszottak. Csoda, hogy életben maradt. Az eset után megjelent a ló gazdája, hogy visszakövetelje, de nem adtuk."

A Bors című bulvárlap megpróbálta megkeresni a gazda ügyvédjét is, ám ő tegnap nem vette fel a telefont. A városi rendőrkapitányságon is csak annyit árultak el, hogy a nyomozást lezárták, a vádiratot elküldték az ügyészségre.

A bíróság ítéletében bízik Budris Edina is, aki magához szeretné venni a lovat. "Öt héten át éjjel-nappal a lóval voltam. Hajnalban keltem, etettem, ápoltam. Eleinte bizalmatlan volt, ami a rengeteg kínzás miatt nem is meglepő. Ma már szépen üget, és a suttogó módszerrel sikerült megtanítanom arra, hogy engedelmeskedjen a vezényszavaknak. Bevallom, nagyon megszerettem ezt a lovat, azt hiszem nálam jó helyen lenne." mondja.