Nyitólap > Lovas Bulvár >

25 éves az én kicsi pónim

Öreg játékszer

2008 október 16, csütörtök

Idén októberben 25 éves a lányok generációi által gyűjtött Hasbro játék.



Courteney Cox és David Arquette által tervezett zebrapóni

1983-ban jelent meg az első játékpóni. Az ezredforulóra azonban elkopott a márka, melyet 2003-ban sikerült feléleszteni. Napjainkig több, mint 40 millió póni talált gazdára a sorozatból.

A Hasbro világszerte rendezvényekkel ünnepli az évfordulót. "Büszkék vagyunk, hogy megünnepelhetjük az én kicsi pónim születésének 25.-ik évfordulóját. Ez a márka világszerte több millió kislány szívét érintette meg" mondta Karlie Fox, a Hasbro leányok számára játékokat tervező részlegének termékmenedzsere.

Az Én kicsi pónim figuráknak sokfele komoly kultusza van a világon, a megszállott gyűjtök komoly pénzeket hajlandóak kifizetni egy-egy ritkaságnak számító darabért.

Én kicsi projektem: 25 póni, minden évre egy

A Hasbro az évforduló alkalmából hírességeket, divattervezőket, művészeket, gyűjtőket, és nem utolsósorban gyermekeket kért fel, hogy tervezzenek meg az évfordulóra egy egyedi, 45 cm magas figurából álló 25 darabos kollekciót.

Olyan hírességeket sikerült megnyerni a tervezésre, mint David Arquette, Courteney Cox és LeAnn Rimes.

Az eredeti példányokat pedig árvesésen értékesítették, melynek bevételét halálos beteg gyermekek üdültetésére tervezik fordítani. A normál méretű másolatokat pedig bárki megvásárolhatja majd.

Ha pedig én kicsi pónim, akkor találtunk két játékot a témában. Az egyikben virágokat kell összegyűjteni a játékosnak, hogy koszorút készíthessen belőlük, a másik pedig egy kifestőkönyv, ki lehet szinezni benne a kiválasztott pónit, majd ki lehet nyomtatni.