Nyitólap > Hírek >

Overdose nyolc hosszal nyert Rómában

Túladagolás

2008 november 16, vasárnap

A Római Nagydíjon esélyesként indult, és meg is nyerte idei utolsó versenyét a jelenleg legsikeresebb magyar versenyló, Overdose. A hároméves csődör eddigi kiemelkedő eredményei miatt pluszsúlyt kapott a rendezőktől, mégis végig vezetve verte a 16 fős mezőnyt.


Az Index nyomán

Idei utolsó versenyét is megnyerte Overdose, a hároméves csődör. A veretlen magyar csodaló a Római Nagydíjon 8 hosszal verte meg a 16 fős mezőnyt. Overdose-t a horvát-osztrák Andreas Suborics lovagolta, a futam összdíjazása 80 ezer euró volt.

Utolérhetetlen - Overdose a Római Nagydíjon

A futamnak egyértelműen a magyar ló volt az esélyese, Overdose tulajdonosa, Mikóczy Zoltán is könnyű versenyt várt. Mikóczyék pénteken reggel érkeztek Rómába a lóval, Overdose jól viselte az utat.

Eddigi eredményei miatt - az esélyegyenlőség érdekében - Overdose pluszsúllyal futott, a mezőnyből a szervezők őrá rakták a legnagyobb csomagot. A versenyt kemény talajon futották, Mikóczy a verseny előtt kijelentette, Overdose szereti a kopogós pályát, jól fog futni rajta.

A futam végeredménye egy pillanatig sem volt kétséges, a magyar ló 8 (egyes jelentések szerint 10) hosszal nyerte meg az 1200 méteres egyenes versenyt.

Mikóczy a futam után megerősítette, ez volt Overdose idei utolsó versenye, és bár szó volt arról, hogy januárban Dubajba viszik, áprilisig pihen. Jövőre Angliában akarják versenyeztetni, többek között az ascoti derbin.

Overdose eddigi 11 futamát megnyerte, az októberi párizsi nagydíjon is elsőként ért célba, de a versenyt a rajtgép hibája miatt érvénytelenítették. Mikóczy azóta is keresi a lehetőséget, hogy a Párizsban (a megismételt futamon) győztes Marchan d'Orral versenyeztethesse lovát, de ez legkorábban jövő tavasszal lehetséges.