Nyitólap > Hírek >

A világ legjobb zsokéja üli idén Overdose-t

Legjobbat a legjobbnak

2009 március 12, csütörtök

Overdose április 19-én a budapesti, hétmilliós OTP Hungária Nagydíjon kezdi a szezont, ahol a belga Christophe Soumillon ül majd a nyergében. A CIG Közép-európai Biztosító szponzorszerződést kötött vele. Illetve a gazdájával.


Overdose idei programja

  • április 19. Kincsem Park
  • május 23. Haydock Park, Temple Stakes
  • június 16. Ascot, King's Stand Stakes
  • június 20. Ascot, Golden Jubilee Stakes
  • július 10. Newmarket, July Cup
  • augusztus 30. Baden-Baden, Goldene Peitsche
  • október 04. Párizs, Longchamp, Prix de l'Abbaye vagy Japán, Nakamaya, Sprinters Stakes
  • november 07. Kalifornia, Santa Anita, Breeders Cup vagy Melbourne, Flemington Park, Pattinack Farm Classic
  • december 15. Sha Tin, Hong Kong Spirit

A sportgéza nyomán

Sikerült megszervezni, hogy idei első futamát Magyarországon fussa Overdose: április 19-én a Kincsem parkban, az eddigi legnagyobb összdíjazású magyar futamon indul. Az OTP Hungária Nagydíj 1000 méteres egyenes, hétmillió forintos verseny főszponzora a pénzintézet, így nem a Nemzeti Lóverseny Kft. büdzséjét terheli az összeg

Overdose versenyen - egyre előrébb

A budapesti futamon, és majdnem az egész szezonban Christophe Soumillon üli Overdose-t. A 28 éves belga 2001 óta Franciaországban, Nagy-Britanniában, Hongkongban, Írországban, Olaszországban, az Egyesült Arab Emirátusokban és az Egyesült Államokban összesen 58 nagy versenyt nyert.

"Nem akármilyen elismerés, hogy nem is mi kezdeményeztük ezt a kapcsolatot, hanem Soumillon jelentkezett, aki eddig kétszer látta versenyezni Overdose-t, és elmondása szerint szerelmes lett belé" - mondta Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa, aki elárulta, hogy eddig 5 millió euró volt a legnagyobb összeg, amit ajánlottak a négylábúért, de hozzátette, most lenne a legnagyobb butaság eladni, amikor sporttörténelmet írhat idén.

Overdose eddigi állandó lovasával, Andreas Suboriccsal sem szakítottak, az osztrák idén Baden-Badenben lovagolhatja Overdose-t.

A hazai tulajdonú CIG Közép-európai Biztosító Zrt. szponzorszerződést kötött az újonnan létrejött, és Mikóczy összes lóversenyzéssel kapcsolatos tevékenységét bonyolító Mikoracing Team Kft-vel. A biztosítóé a lóval kapcsolatos összes marketingjog, új terméküket Overdose-zal vezetik be.

Idén Overdose elindul Európa legnagyobb összdíjazású futamán, 1200 méteren, Ascotban. "Reálisan nézve a veretlenséget tartani még álomnak is erős, de azért dolgozunk, hogy ezt az elérhetetlen álmot megpróbáljuk megvalósítani" - mondta Mikóczy arra válaszolva, hogy ilyen erős futamokon milyen eredményre lehet számítani.

Christophe Soumillon

A belga zsoké igazi szupersztár a lósportban, Budapestre két nappal a nagydíj előtt, április 17-én érkezik. Szépségkirálynő felesége van, a szakértők szerint olyan, mintha Lewis Hamilton vagy Cristiano Ronaldo vállalna szerepet a magyar sportban. Overdose-t Baden-Badenben és Párizsban látta, szinte szerelmes a lóba.