Nyitólap > Hírek >

Overdose ősszel fut legközelebb

2009 június 12, péntek

A veretlen négyéves pej mén gyulladt patája jól gyógyul, de Overdose Európa legrangosabb rövid távú versenyén, a newmarketi July Cupon sem indul. Talán augusztusban, de legkésőbb ősszel versenyezhet. Fényterápiával gyógyul, meghívták a világ lóversenysportjának egyik legsikeresebb futtatója, Aga Khan franciaországi tréningtelepére.


Overdose pihenőn - fotó: index

Overdose nem indul július 10-én a newmarketi July Cupon, jelentette be tulajdonosa, nevezését törölték az első számú európai sprintversenyről, írja a PannoniaOverdose.hu.

Mikóczy Zoltán úgy látja, a veretlen ló gyulladt patája szépen gyógyul, Overdose túl van a nehezén, de fizikálisan formába kell hozni, míg egészségi állapota nem 100 százalékos, nem versenyeztetik. A lovat hetek óta fehérjementes diétán tartják, testsúlya 7-8 százalékát elveszítette, 30-40 kilót fogyott.

Rehabilitációja az eddigi tervekkel szemben Magyarországon folytatódik, egy magyar feltaláló, Fenyő Márta polarizált fényt kibocsátó szerkezetével gyógyítják. A kezelés a saját, természetes védekező mechanizmusokat mobilizálja, gyorsítja és serkenti a szövetek regenerálódását, több oxigént juttat a gyógyuló, illetve növekedő új szövetekhez, fájdalomcsillapító hatása is van. A gyógyulási, regenerálódási folyamatot Mikóczyék nem siettetik, a gyógyulás nem jár se műtéttel, se fájdalommal.

"Overdose megbarátkozott a fényterápiával, jó a hangulata, mozgása lassan, de egyenletesen javul. Időközben Overdose lovasa, Christophe Soumillon közvetítésével kaptunk egy ajánlatot, hogy a ló Aga Khan istállójába kerüljön, ott folytatódjon a regeneráció. Azért nem élünk még ezzel a lehetőséggel, mert az egy tréningistálló, ahol a lovakat a versenyekre készítik fel, és nem a regeneráción lenne a hangsúly."

Overdose naponta kétszer nyereg alatt sétál, könnyű poroszkáló munkát végez, szállítható állapotban van. Hogy legközelebb mikor és hol versenyez, a következő hetekben dől el.